Продукти для тіста:

  • картопля - 300 г (вага в очищеному вигляді);
  • молоко - 300 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 120 г;
  • олія рослинна - 3 ст. ложки;
  • сіль - 1-2 щіпки;
  • цукор - 1 ч.л. ложка.

Для приготування тіста для млинців у глибоку миску потрібно розбити яйце, всипати сіль і цукор, додати молоко і віночком інтенсивно перемішати, щоб яйце розійшлося в молоці.

Додаємо борошно і розмішуємо, щоб не утворилося грудочок.

Очищену картоплю потрібно натерти на дрібній тертці (віджимати не потрібно) і додати до тесту. Додаємо олію і перемішуємо до однорідності.

За бажанням тісто можна пробити блендером (це бажано зробити, але не обов'язково).

У результаті має вийти тісто млинцевої консистенції з вкрапленнями картоплі.

Сковороду розігріваємо і змащуємо олією. У центр сковороди потрібно налити частину тіста і розподілити дном, обертаючи сковороду по колу.

Смажимо млинець на великому вогні приблизно по 20 секунд з кожного боку. З зазначеної кількості продуктів повинно вийде приблизно 9 млинців діаметром 18 см.

Для начинки:

  • яйця – 5 шт. Відварюємо круто (протягом 10 хвилин на невеликому вогні після закипання води). Потім їх потрібно остудити у холодній воді;
  • Цибуля зелена - 40 г - пір'я зеленої цибулі промиваємо, обсушуємо і нарізаємо тонкими кільцями;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Охолоджені яйця потрібно очистити від шкаралупи та нарізати маленькими кубиками. У мисці з'єднуємо яйця та цибулю, додаємо за смаком сіль та чорний мелений перець.

Тепер залишилося лише нафарширувати млинці. Для цього на край млинця викладаємо приблизно 1 ст. ложку начинки і загортаємо млинець у рулетик, закриваючи начинку з усіх боків.

Перед подачею млинці можна підсмажити на рослинному або вершковому маслі з двох сторін до золотистої скоринки, а можна подавати без попередньої термічної обробки.