Курячі котлети з помідором та грибами, приготовані за цим рецептом, стануть чудовим вибором для сімейної вечері чи обіду. Страва вийде насиченою та ароматною завдяки використанню свіжих овочів та спецій. А гриби надають котлетам ніжного смаку і прикрашають їх текстурою.

Докладніше про те, як приготувати соковиті курячі котлети з помідором та грибами, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування курячих котлет з помідором та грибами нам знадобиться:

Куряче філе - 700 г (3 шт.)
Печериці - 150 г
Помідор - 125 г
Яйце - 1 шт.
Борошно - 100 г
Базилік свіжий (зелений або фіолетовий) - за смаком
Цибуля зелена - 15 г
Часник - 5 г
Олія - ​​30 мл
Цукор - 1 щіпка
Коріандр мелений - 1 щіпка
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування курячих котлет з помідором та грибами:

Щоб приготувати курячі котлети з помідором, грибами та зеленню, необхідно ретельно промити та нарізати невеликими кубиками печериці. Обсмажте гриби в розігрітій сковороді з олією на помірному вогні до того часу, поки вся рідина не випарується. Приправте гриби сіллю та меленим коріандром, перемішайте та відключіть вогонь.

Потім добре промийте куряче філе і відбийте його кухонним молотком або через харчову плівку, наріжте на маленькі шматочки й покладіть у глибоку миску. Додайте обсмажені гриби, нарізану зелену цибулю, листочки базиліка та натертий часник, а також нарізаний помідор. Вбийте туди яйце, додайте сіль, мелений перець і щіпку цукру, перемішайте. Всипте 50 г борошна із загальної маси та перемішайте. Борошно, що залишилося, залиште для панування. Дайте масі настоятися на 10-15 хвилин за кімнатної температури.

Потім сформуйте круглі котлети розміром з куряче яйце і запанируйте їх у борошні, обсмажуйте на олії в сковороді на маленькому вогні, повернувши котлети на інший бік через 4-5 хвилин, щоб вони набули рум'яного кольору з усіх боків і були добре просмажені. Якщо потрібно, накрийте кришкою, щоб котлети швидко засмажили та не пересушилися. Готові котлети перекладіть на паперовий рушник, щоб позбавитися зайвої олії.

Читайте також:

Ви будете в захваті: розкішний рецепт картоплі, запеченої у кефірі із сиром

Розлітаються як насіння: робимо ситні оладки з вермішелі, сиру та сиру

Подаються зі сметаною та смаженою цибулею: рецепт сирників з картопляного пюре та сиру