Представляємо вам простий і смачний рецепт картоплі, запеченої в кефірі з додаванням сиру. Ця страва прикрасить будь-який стіл і порадує вашу родину та гостей своїм неповторним смаком та апетитним виглядом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗ докладним рецептом картоплі, запеченої у кефірі із сиром, можна ознайомитись у нашому матеріалі.
Для приготування картоплі, запеченої в кефірі з сиром, нам знадобиться:
Картопля - 700 г | ||
Кефір - 350 мл | ||
Сир твердий - 100 мл | ||
Цибуля ріпчаста - 60 г | ||
Часник - 2 зубчики | ||
Сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком) | ||
Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки |
Спосіб приготування картоплі, запеченої у кефірі із сиром:
Підготуйте свіжу картоплю, очистіть її і наріжте невеликими часточками. Викладіть готові часточки у форму для запікання.
Очистіть цибулю, дрібно наріжте і розподіліть її поверх картоплі, створюючи рівномірний шар.
У мисці змішайте смачний кефір із додаванням часнику, який потрібно попередньо подрібнити. Додайте сіль і чорний перець на свій смак і перемішайте.
Залийте картоплю соусом кефіру, перемішайте і розрівняйте.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин до готовності. Час визначення залежить від сорту картоплі та особливостей вашої духовки.
Через деякий час витягніть форму з духовки і посипте картопля натертою на середній тертці сиром.
Поверніть форму в духовку на 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться і не утвориться апетитна рум'яна скоринка.
Таким простим та швидким способом, використовуючи лише кілька інгредієнтів, ви отримали неймовірно смачну страву. Картопля, запечена в кефірі з сиром, готова і чекає, щоб зайняти своє місце на вашому столі!
Читайте також: