Представляємо вам простий і смачний рецепт картоплі, запеченої в кефірі з додаванням сиру. Ця страва прикрасить будь-який стіл і порадує вашу родину та гостей своїм неповторним смаком та апетитним виглядом.

З докладним рецептом картоплі, запеченої у кефірі із сиром, можна ознайомитись у нашому матеріалі.

Для приготування картоплі, запеченої в кефірі з сиром, нам знадобиться:

Картопля - 700 г
Кефір - 350 мл
Сир твердий - 100 мл
Цибуля ріпчаста - 60 г
Часник - 2 зубчики
Сіль - 0,5 ч. ложки (за смаком)
Перець чорний мелений - 0,25 ч. ложки

Спосіб приготування картоплі, запеченої у кефірі із сиром:

Підготуйте свіжу картоплю, очистіть її і наріжте невеликими часточками. Викладіть готові часточки у форму для запікання.

Очистіть цибулю, дрібно наріжте і розподіліть її поверх картоплі, створюючи рівномірний шар.

У мисці змішайте смачний кефір із додаванням часнику, який потрібно попередньо подрібнити. Додайте сіль і чорний перець на свій смак і перемішайте.

Залийте картоплю соусом кефіру, перемішайте і розрівняйте.

Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин до готовності. Час визначення залежить від сорту картоплі та особливостей вашої духовки.

Через деякий час витягніть форму з духовки і посипте картопля натертою на середній тертці сиром.

Поверніть форму в духовку на 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться і не утвориться апетитна рум'яна скоринка.

Таким простим та швидким способом, використовуючи лише кілька інгредієнтів, ви отримали неймовірно смачну страву. Картопля, запечена в кефірі з сиром, готова і чекає, щоб зайняти своє місце на вашому столі!

Читайте також: