Смак біляшів знайомий кожному з дитинства. І з ним пов'язані найтепліші спогади, коли життя було безтурботним, і якісь приємні дрібниці радували щохвилини. У тому числі й пишний смачний пиріжок.
Докладніше про те, як приготувати соковитий м'ясний біляш на картопляному відварі читайте у нашому матеріалі.
Для приготування м'ясних біляшів на картопляному відварі нам знадобиться:
ТІСТО:
  • Картопляний відвар -450 мл
  • Сухі дріжджі - 10 г
  • Соль - 1 ч. ложка
  • Цукор – 1 ст. ложка
  • Рослинна олія – 3 ст. ложки + для смаження
  • Борошно - 700 г

НАЧИНКА:

  • Цибуля - 2 штуки
  • Фарш зі свинини або свинини та яловичини - 600 г
  • Вода - 100 мл
  • Соль - 1 ч. ложка
  • Перець чорний мелений - за смаком

Спосіб приготування м'ясних біляшів на картопляному відварі:

Для приготування біляшів необхідно злегка остудити рідину від варіння, щоб вона була теплою, але не гарячою. Додайте в отриманий відвар дріжджі, сіль, цукор та олію. Ретельно перемішайте.

Змішайте просіяне борошно з сіллю, потім додайте рідкі інгредієнти та замісіть м'яке й еластичне тісто.

Викладіть тісто в миску, змащену олією, накрийте серветкою і залиште в теплому місці протягом 40-60 хвилин.

Дрібно порубайте цибулю вручну або в блендері. Додайте цибулю до фаршу, посоліть і поперчіть. Ретельно перемішайте.

Зверніться до тесту та розділіть його на кілька частин, потім скачайте кожну частину в кульки та залиште на 5-10 хвилин.

Візьміть одну кульку і розітріть її таким чином, щоб вийшов коржик. Покладіть фарш на середину коржика, підведіть краї до центру і заліпіть, залишаючи невеликий отвір. Потім акуратно приплюсніть. Повторіть цю процедуру з тестом і начинкою, що залишилися.

Наступний крок полягає у розігріванні олії у сковороді на середньому вогні. Обсмажуйте біляші партіями приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.

Читайте також: