Для опари потрібно взяти 300 мл молока, 200 г борошна, 50 г цукру та 50 г свіжих пресованих дріжджів. Все перемішуємо, накриваємо суміш харчовою плівкою та відправляємо її настоятися приблизно на годину у тепле місце.

важливо!

  • Молоко має бути кімнатної температури або трохи тепле (температура не більше 40 градусів, інакше дріжджі просто загинуть).

Щоб замісити тісто беремо 700 г борошна, 3 яйця та окремо 2 жовтки, 130 г вершкового масла, 120 г цукру, 30 мл рослинної олії, 20 мл горілки, 3 г солі та цедра 1 лимона.

Спочатку перемішуємо яйця та цукор. Додаємо горілку для розпушування тіста. Додаємо цедру лимона. Сіль додаємо в борошно, і олію з'єднуємо з вершковим. Вершкове масло має бути кімнатної температури (жирність 82%).

Просіюємо борошно через сито, відправляємо туди опару та яйця з цукром, лимонну цедру. Замішуємо тісто, поєднавши всі інгредієнти. Як тільки борошно зволожилося, перекладаємо тісто на стіл і вимішуємо. Тісто має стати еластичним та відлипати від столу. Додатково борошно не додавати. Замішуємо тісто хвилин 10. Воно не повинне липнути до рук.

Беремо ємність, змащуємо олією і кладемо туди тісто. Закриваємо ємність та відставляємо у тепле місце на 2 години.

Беремо олію, змащуємо стіл олією і свої ручки, перекладаємо тісто на стіл. Додаємо на тісто родзинки (попередньо промиті теплою водою і висушені). Ділимо тісто на 5 частин і підкочуємо тісто, щоб верхівка була рівною.

Перекладаєте тісто у форми, виставляєте на лист і відставляєте в тепле місце приблизно на годину.

Дістаємо пасочки і змащуємо їх глазуруванням (1 жовток та 1 ч. л. молока). Відправляйте паски випікатися при температурі 160 градусів приблизно 30-35 хвилин. Готовність можна перевіряти дерев'яною шпажкою.

Читайте також:

Що буде з комендантською годиною у Києві на Великдень: ухвалено остаточне рішення

Допоможе петрушка та кріп: як пофарбувати яйця на Великдень, щоб на них з'явилися картинки

Рецепт сирної заварної пасхи, яку не потрібно запікати