Пісні запіканки особливо припадуть до душі тим, хто дотримується церковного посту, і тим, хто практикує правильне харчування, у тому числі веганство та вегетаріанство.

Детальний рецепт пісної картопляної запіканки з цибулею та квасолею надано у матеріалі нижче.

Для приготування нам знадобиться:

Спосіб приготування:

Підготовка продуктів є першим кроком у приготуванні картопляно-квасоляної запіканки з цибулею. Для цього рекомендується використовувати білу квасолю, яку заздалегідь замочують у холодній воді на 4-6 годин або на ніч, щоб вона приготувалася швидше. Потім квасолю промивають, заливають свіжою водою, додають півчайної ложки солі і варять до м'якості приблизно протягом години. Готову квасолю слід відкинути на друшляк і залишити на якийсь час осторонь.

Далі необхідно очистити картоплю та нарізати її на середні шматочки. Вага картоплі в очищеному вигляді має становити 700 грам. Потім картопля заливають у каструлі невеликою кількістю води та додають півчайної ложки солі. Картоплю потрібно варити до м'якості приблизно протягом 20-25 хвилин. Після цього картопля слід відкинути на друшляк, дати стекти зайвої рідини та розім'яти товкачем у пюре. Потім у пюре додають 45 мл рослинної олії та чорний мелений перець за смаком.

Цибулю необхідно очистити і нарізати тонкими півкільцями. Потім у сковороді розігрівають 45 мл рослинної олії та обсмажують цибулю на невеликому вогні протягом 10 хвилин, періодично помішуючи, до м'якості та золотистого відтінку. Готову квасолю подрібнюють блендером у пюре.

З'єднати картопляне та квасоляне пюре, перемішати два види пюре до однорідності. При необхідності досолити до смаку. Далі необхідно розігріти духовку до 200 градусів, змастити форму для запікання олією (20 мл) і посипати дно панірувальними сухарями. Розміри форми мають бути 15х22 см. Рівномірним шаром викласти половину картопляно-квасолевого пюре, розрівняти. Потім на пюре викласти смажену цибулю, а вгору - залишки пюре. Поверх запіканки потрібно посипати паприку. Далі ставимо у духовку на 15-20 хвилин. Через цей час запіканку дістаємо, нарізаємо та посипаємо зеленню. Смачного!

Читайте також: