Для голубців:

В даному рецепті використовується квашена капуста. Її листочки щільні, хрумкі та в міру солоні. Отож з придбаної на ринку квашеної капусти необхідно вирізати качан та з кожного листочка зрізати тверду частину, щоб голубці легше було завертати.

Для начинки найкраще брати круглозернистий рис, адже він має багато крохмалю у складі. Через це начинка вийде щільною, але м’якенькою, як рисова каша, яка багатьом знайома з дитинства.

Промиваємо 200 г круглого непропареного рису, заливаємо його водою та варимо до напівготовності приблизно 15 хвилин. Далі рис потрібно накрити кришкою та залишити остигати.

Цибулю нарізаємо кубиком, а моркву необхідно натерти на крупній тертці.

Зробіть овочеву засмажку. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії, спочатку перекладіть цибулю та обсмажте до м’якості. Потім додайте моркву. Посоліть до смаку та пасеруйте 10 хвилин.
Візьміть прямокутну форму діаметром 22 см. Дно застеліть капустяними листочками. Сформуйте голубці. Беріть лист, викладайте в нього 1 ст. л. начинки, загортайте та перекладайте у форму для запікання діаметром 22 см.
Зробіть голубці із всієї кількості фаршу та укладайте їх щільно один до одного. Зверху накрийте їх капустяними листочками. У вас має залишитися кілька штук. Якщо ні, тоді накрите фольгою.
Зробіть соус. В глибоку миску перекладіть 1 ст. л. томатної пасти, 1 ст. л. сметани 20% та влийте 500 мл води. Посоліть до смаку та перемішайте віничком до однорідності.
Залийте голубці, вони мають майже повністю покрити їх. Якщо у вас форма більша, додайте трішки води та не забудьте посолити. Ставте готуватися в духовку на 1,5 години за температури 180 градусів.