Хрумка, ароматна і злегка солодкувата - така маринована цибуля миттєво перетворить нудну їжу на свято смаку.

Бажаєте, щоб шашлик заграв новими нотами? Додати ложечку. Хочеться освіжити бутерброд чи салат? Знову вона! А головне — готується за півгодини та не потребує ні навичок шефа, ні рідкісних інгредієнтів. Ось як це зробити.

Маринована цибуля, кадр з відео
Маринована цибуля, кадр з відео

Що потрібно:

  • 2 великі цибулини
  • 30 мл яблучного оцту
  • 3 столові ложки цукру
  • Окріп
  • Улюблена зелень (кріп, петрушка, кінза - на смак)

Як готувати:

  1. Цибулю наріжте півкільцями або кільцями - як душа просить - і відправте в банку або будь-який глибокий посуд.

  2. Влийте яблучний оцет, засипте цукор, перемішайте.

  3. Залийте цю справу крутим окропом так, щоб він повністю покрив цибулю. Знову перемішайте.

    Маринована цибуля, кадр з відео
    Маринована цибуля, кадр з відео

  4. Залиште маринуватися на 30 хвилин - за цей час відбудеться магія.

  5. Злийте рідину, додайте щедру жменю дрібно нарізаної зелені. Перемішайте, дайте настоятися ще 5 хвилин - і можна дегустувати.

Де використовувати:

Ця цибуля - справжній хамелеон. Вона доречна у шаурмі, з м'ясом, у салатах, з рибою, на бутербродах і навіть у борщі (не жарт). А ще добре зберігається в холодильнику кілька днів, стаючи тільки смачнішою.

Маринована цибуля, кадр з відео
Маринована цибуля, кадр з відео

Читайте також:

Міні-піца за 5 хвилин – смак із дитинства, який тепер готується простіше, ніж заварити локшину, рецепт.

Літній хіт: рецепт салату без майонезу , але з вау-ефектом - вам потрібні капуста, редька та... білки.