Якщо ви хочете порадувати себе чи близьких чимось смачним, але не хочете довго возитися на кухні, ці вишневі слойки – ідеальний варіант.

Мінімум інгредієнтів, простота в приготуванні та приголомшливий смак!

Вишневі слойки, кадр з відео
Вишневі слойки, кадр з відео

Що знадобиться:

  • 400 г листкового бездрожжевого тіста
  • 300 г замороженої вишні
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 яєчний жовток для змащення

Як готувати:

  1. Підготовка. Витягніть тісто і вишню з морозильника, дайте їм повністю розморозитися. Тісто трохи розкотіть і розріжте на 6-8 прямокутників.

  2. Начинка. Вишню змішайте з цукром і доведіть до кипіння в невеликому сотейнику. Потім додайте крохмаль і варіть, постійно помішуючи, допоки маса не загусне. Рідину від вишні можна не зливати - вона надасть начинці додаткову соковитість.

    Вишневі слойки, приготування, кадр з відео
    Вишневі слойки, приготування, кадр з відео

  3. Формуємо слойки. На одну половинку кожного прямокутника викладаємо начинку, а на другій робимо кілька надрізів, щоб при випіканні шару виглядали апетитніше. Краї щільно скріплюємо.

    Вишневі слойки, кадр з відео
    Вишневі слойки, кадр з відео

  4. Випікання. Змащуємо слойки збитим жовтком і відправляємо в розігріту до 180 ° C духовку. Випікаємо 15-20 хвилин, поки тісто не стане золотистим і хрустким.

    Вишневі слойки, кадр з відео
    Вишневі слойки, кадр з відео

Порада: Якщо хочете надати слоечкам додатковий аромат, додайте в начинку трохи ванільного цукру чи кориці. А для гарної подачі посипте готові слойки цукровою пудрою.

Вишневі слойки, кадр з відео
Вишневі слойки, кадр з відео

Читайте також:

Курка в духовці по-домашньому: запашне частування для всієї родини, цей рецепт треба зберегти.

Як правильно приготувати прозорий холодець: секрети української кухні.