Листкові салати завжди привертають увагу і неймовірно красиво виглядають на столі. Так, можливо, готувати їх трохи довше, ніж звичайні через викладку.

Одними з найпопулярніших таких салатів є "Оселедець під шубою" та "Мімозою". Але завжди добре впізнавати нові рецепти. Тому сьогодні ми пропонуємо вам дізнатися рецепт салату з куркою та грибами "Пташка".

Салат "Пташка", кадр з відео
Салат "Пташка", кадр з відео

Інгредієнти:

  • відварене куряче філе - 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • печериці - 300 г;
  • мариновані огірки - 4 шт.;
  • яйце - 4 шт.;
  • шинка - 180 г;
  • сир - 180 г;
  • чіпси;
  • майонез.

Приготування салату "Пташка":

1.Ділімо варене філе на волокна, додаємо ложку майонезу і перемішуємо, викладаємо першим шаром. Нарізаємо тонкими пластинками печериці і обсмажуємо в сковороді на олії. Смажені гриби кладемо другим шаром у салат.

2.Нарізаємо дрібно мариновані огірки та викладаємо їх на шар грибів.

3.Отварюємо яйця, натираємо на великій тертці, змішуємо з ложкою майонезу і кладемо на огірковий шар, теж змащений майонезом. Нарізаємо дрібно шинку і викладаємо на шар яєць.

4. Натираємо на великій тертці сир, змащуємо шар шинки майонезом і викладаємо на нього. Змащуємо шар сиру майонезом та залишаємо під целофаном у холодильнику.

Салат "Пташка", кадр з відео
Салат "Пташка", кадр з відео

Читайте також:

Коли гості на порозі, а стіл не готовий: шоколадне печиво із трьох інгредієнтів – рецепт 15 хвилин.

Кумпір відпочиває: рецепт дуже смачної запеченої картоплі із яскравою начинкою.