Як часто у вас виникає питання про те, яке м'ясо приготувати до гарніру? Котлетки, биточки, тефтелі, сосиски, сардельки.

Вибір ніби і великий, але все одно хочеться чогось особливого. Що щодо м'яса по-французьки? Не поспішайте закривати сторінку, це не той рецепт, про який ви подумали, а набагато краще. М'ясо виходить смачним і соковитим і цілком підійде для святкового столу.

М'ясо по-французьки, кадр з відео
М'ясо по-французьки, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг;
  • Томатний соус – 3 ст.
  • Гірчиця — 1 столова ложка;
  • Майонез – 3 ст.л.;
  • Помідори чері - 8 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Сметана — 4 ст.л.;
  • Сіль - ½ ч.л.;
  • Сир твердий – 130 г;
  • Прованські трави.

Приготування м'яса по-французьки:

1.Нарізаємо свинину на невеликі шматочки завтовшки 1-2 см. Викладаємо стейки та злегка відбиваємо спеціальним молотком. Змішуємо стейки з гірчицею, томатним соусом, на смак чорний перець, 1 столовою ложкою майонезу. Залишаємо свинину маринуватися на 6 годин.

2.Нарізаємо пластинками помідори, дрібно ріжемо цибулю. Викладаємо на кожен маринований стейк помідори та цибулю.

3. Окремо змішуємо сметану з майонезом, прованськими травами, чорним перцем, солі, натираємо в соус 100 г сиру.

М'ясо по-французьки, кадр з відео
М'ясо по-французьки, кадр з відео

4. Викладаємо соус на овочеву верхівку стейків. Висипаємо залишки сиру на верхівку соусу, запікаємо м'ясо за 180 градусів 40 хвилин.

Виходить смачна страва, яка добре підійде для святкової вечері. М'ясо по-французьки вважається вічною класикою для багатьох сімей.

Читайте також:

Вінегрет та Оселедець під шубою більше готувати не будете: рецепт салату "Генерал" з курячим філе.

Як приготувати повітряний "Медовик" без випікання: рецепт на швидку руку, який крутіший за класику.