І хоча вже майже середина жовтня, але все ще можна робити заготівлі на зиму. Якщо ви скуштуєте цей рецепт, то точно не пошкодуєте, що наважилися на стільки пізню консервацію.

А якщо ви фанат болгарського перцю, адже це рецепт його маринування. На свій смак ви можете ще додати і гострий перчик.

Інгредієнти:

  • солодкий червоний перець, 1.5 кг;
  • часник, 1 головка;
  • петрушка, 1 пучок;
  • вода 750 мл;
  • цукор, 250 г;
  • оцет, 250 мл;
  • сіль, 15 г;
  • олія рослинна, 30 мл.

Процес приготування

1.Перець можна брати не тільки червоний, головне, щоб він був м'ясистим. Ріжемо перець на 4 - 6 часточок. Часник та зелень дрібно рубаємо.

2.Для маринаду розводимо у воді сіль, цукор, олію та оцет, доводимо все до кипіння і кидаємо перець. Варимо з моменту закипання близько 5-7 хвилин.

3.У стерилізовані баночки укладаємо часник та зелень. Наповнюємо баночки перцем, чергуємо з часником та зеленню, ущільнюємо.

4.Заливаємо в баночки гарячий маринад, закручуємо кришками і перевертаємо. Банки обгортаємо і залишаємо до повного остигання. Зберігаємо таку консервацію в підвалі або в коморі.

Читайтн також:

Коли квасити капусту в жовтні-листопаді за місячним календарем: секрет казкового хрускоту та смаку розкритий.

Ніжне та ароматне: рецепт засолювання сала на зиму від наших дідів.