І хоча вже майже середина жовтня, але все ще можна робити заготівлі на зиму. Якщо ви скуштуєте цей рецепт, то точно не пошкодуєте, що наважилися на стільки пізню консервацію.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяА якщо ви фанат болгарського перцю, адже це рецепт його маринування. На свій смак ви можете ще додати і гострий перчик.
Інгредієнти:
- солодкий червоний перець, 1.5 кг;
- часник, 1 головка;
- петрушка, 1 пучок;
- вода 750 мл;
- цукор, 250 г;
- оцет, 250 мл;
- сіль, 15 г;
- олія рослинна, 30 мл.
Процес приготування
1.Перець можна брати не тільки червоний, головне, щоб він був м'ясистим. Ріжемо перець на 4 - 6 часточок. Часник та зелень дрібно рубаємо.
2.Для маринаду розводимо у воді сіль, цукор, олію та оцет, доводимо все до кипіння і кидаємо перець. Варимо з моменту закипання близько 5-7 хвилин.
3.У стерилізовані баночки укладаємо часник та зелень. Наповнюємо баночки перцем, чергуємо з часником та зеленню, ущільнюємо.
4.Заливаємо в баночки гарячий маринад, закручуємо кришками і перевертаємо. Банки обгортаємо і залишаємо до повного остигання. Зберігаємо таку консервацію в підвалі або в коморі.
Читайтн також:
Коли квасити капусту в жовтні-листопаді за місячним календарем: секрет казкового хрускоту та смаку розкритий.
Ніжне та ароматне: рецепт засолювання сала на зиму від наших дідів.