Ми часто чули про те, що після отруєнь, перебору алкоголю та інших неприємних речей для нашого шлунка краще його не навантажувати, а їсти щось легке.

Звичайно, якнайкраще для цього підійде звичайний бульйон, але іноді так не хочеться їсти прісну курину. жижу. Тому ми знайшли для вас чудовий рецепт болгарського курячого супу. Він точно стане чудовою допомогою для шлунка.

Інгредієнти:

Куряче м'ясо - 1/2 кг;
Картопля - 2 шт.;
Перець запашний - 2 шт.;
Цибуля - 1 шт.;
Морква – 1 шт.;
Солодкий перець – 1 шт.;
Рослинна олія - ​​2 ст.л.;
Макарони - 50 г;
Часник - 2 зубчики;
Сіль - 1 ч.л.

Інгредієнти для заправки:

Яйця - 1 шт.;
Йогурт грецький – 100 мл;
Борошно - 1 ст.
Оцет яблучний натуральний – 1 ч.л.

Приготування болгарського супу:

1.Отварюємо до готовності куряче м'ясо, з поверхні бульйону знімаємо пінку. Не забуваємо посолити бульйон у процесі варіння, а потім вийняти курку. Очищену картоплю нарізаємо невеликими кубиками. Викладаємо картоплю в бульйон, варимо до готовності.

2.Нарізаємо дрібно цибулю, натираємо на великій тертці моркву. У сковороді на олії спершу обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву.

3.Нарізаємо дрібно болгарський перець, очищений від нутрощів. Викладаємо перець до цибулі та моркви, обсмажуємо разом кілька хвилин. Далі викладаємо засмажку в киплячий суп, перемішуємо. Додаємо в суп на смак сіль.

4. Видаляємо з курки шкіру, ділимо на невеликі волокна.

5.Для заправки в тару розбиваємо яйце, додаємо грецький йогурт, яблучний оцет. Змішуємо компоненти із борошном до однорідності.

6.У суп викладаємо куряче м'ясо, макарони, пропускаємо туди ж через прес зубчики часнику. У заправку виливаємо пару половників супу, вона має стати теплою.

7. Потім виливаємо заправку в суп, перемішуємо. Залишаємо суп закипати, а потім вимикаємо вогонь і залишаємо під кришкою на 5 хвилин.

Читайте також:

Кисло-солодкі баклажани, які підійдуть до будь-якої страви: рецепт пікантної закуски.

Коли ціни на продукти зашкалюють: унікальний рецепт домашнього хліба, від якого не одужують.

Готуєте каструлями на кожне свято: рецепт морквяного салату з квасолею.