І хоча ми вже наближаємося до сезону, коли простіше поїстиме соління, але свіжі овочі на прилавках за більш-менш розумною ціною ще є.

З огірками та помідорами все ясно, ви знаєте багато страв із ними, а давайте розберемося, як зробити закуску з баклажанами. Овочі будуть кисло-солодкими та підійде до будь-якої страви.

Закуска з баклажанів, кадр з відео
Закуска з баклажанів, кадр з відео

Інгредієнти:

баклажани - 1 кг;
червоний солодкий перець - 120 г;
гострий перець - 1 шт.;
часник - 45 г;
кріп, петрушка, кінза - 150 г;
сіль - 15 г;
цукор - 40 г;
холодна кип'ячена вода - 100 г;
9% оцет - 45 г;
рослинна олія - ​​250 г.

Приготування закуски з баклажанів:

1.Нарізаємо не очищені баклажани на кружечки завтовшки 1,5 см. Дрібною соломкою шаткуємо очищений від нутрощів перець, гострий перець. Шинкуємо дрібно кріп, петрушку та кінзу. Пропускаємо через прес зубчики часнику, додаємо до них воду, оцет, цукор, сіль. Змішуємо в окремій ємності перці із зеленню.

2.У сковороді на олії обсмажуємо баклажани з кожного боку до рум'яної скоринки. Після обсмажування занурюємо на кілька секунд кожен кружечок у маринад з часнику та оцту. Укладаємо кружальця в неглибоку, але велику форму щільно один до одного. Шар баклажанів накриваємо сумішшю зелені та перців.

Закуска з баклажанів, кадр з відео
Закуска з баклажанів, кадр з відео

Продовжуємо викладати шари, доки баклажани не закінчаться. Потім виливаємо на баклажани залишки маринаду, накриваємо кришкою та залишаємо в холодильнику на пару годин.

Виходять смачні кисло-солодкі баклажани. Ця страва стане гарною закускою до вечері чи обіду.

Читайте також:

Коли ціни на продукти зашкалюють: унікальний рецепт домашнього хліба, від якого не одужують.

Готуєте каструлями на кожне свято: рецепт морквяного салату з квасолею.