Кожна господарка підтвердить, що яблучний пиріг є актуальним у будь-який сезон, проте саме восени він особливо смачний. А все тому, що в сезон яблук, коли потрібно прилаштувати врожай найперше, що спадає на думку – яблучний пиріг. А ще домашні яблучні пироги завжди створюють довкола себе особливу неповторну атмосферу домашнього тепла та затишку.

У французькому яблучному пирозі тісто після випічки практично не відчувається, а ніби стає ніжним та ароматним кремом. Пиріг виходить вологим і соковитим, готується просто з доступних інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • яблука - 900 г;
  • борошно - 70 г (приблизно 0,5 склянки об'ємом 200 мл);
  • молоко — 100 мл;
  • яйця - 2 штуки;
  • цукор — 50 г;
  • ванільний цукор - 1 ч. ложка;
  • розпушувач - 1 ч. ложка;
  • сіль - 1 щіпка;
  • масло вершкове - 20 г;
  • лимон (сік) — 20 мл.

Важливо!

  • Найкраще брати солодкі терпкі яблука із щільною м'якоттю.
  • Замість яблук можна взяти груші, або зробити фруктовий мікс - яблука + груші.
  • Кількість цукру регулюйте на свій смак - все залежить від солодощі яблук.
У глибокій мисці збийте яйця, цукор, ванільний цукор та сіль міксером до світлої маси. Це приблизно 2-3 хвилини на невеликій швидкості потужності міксера 500 Вт.
Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовій печі і остудіть до теплого стану. Влийте олію в тісто. Туди ж додайте молоко будь-якої жирності. Перемішайте міксером або ручним віночком до однорідності.

До рідких інгредієнтів просійте через борошно сито. Всипте розпушувач. Перемішайте, щоб не було грудочок.

Повинно вийти досить рідке тісто, як на млинці.

Увімкніть духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.

Яблука очистіть від шкірки та насіння та наріжте тонкими слайсами. Можна скористатися спеціальною теркою або добре нагостреним ножем. Чим тонше нарізані яблука, тим ніжніше вийде пиріг.

Нарізані яблука в процесі нарізки збризкуйте лимонним соком, щоб вони не потемніли.

Невеликими порціями додавайте яблучні слайси до тіста і добре перемішуйте (це краще робити руками). Кожен шматочок яблука має покритися тестом.

Підготуйте форму для запікання розміром приблизно 20х15 см, яку потрібно застелити пергаментом.

Викладіть скибочки порціями у форму, акуратно розрівнюючи шматочки, що прилипли. Вилийте тісто, що залишилося зверху, злегка постукайте формою, щоб воно рівномірно розподілилося.

Відправте форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікайте пиріг яблучний 50-60 хвилин. Час випікання залежить від потужності духовки, розміру та матеріалу використовуваної форми.

Остудіть пиріг у формі до теплого стану і відправте в такому вигляді холодильник на 2-3 години.

Потім акуратно дістаньте пиріг на плоску страву та подайте до солодкого столу.

За бажанням посипте "невидимий" пиріг зверху цукровою пудрою (за бажанням) і прикрасьте листочками м'яти.

В оригінальному рецепті пиріг посипають мигдальними пластівцями.

Читайте також:

Морквяний кекс, якому немає рівних: цей рецепт ніжного та корисного пирога ви точно збережете

Осінній гарний настрій забезпечений: рецепт яблучного пирога, який простий до не можна

Його з'їдають за один день: рецепт апетитного та ситного пирога з капустою та яйцем