Пиріжки з незвичайного рубаного тіста на пиві, яке ще називають хибним листковим, - найпростіший і найшвидший спосіб приготувати ситні пиріжки з м'ясом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування тіста знадобиться всього 3 інгредієнти та щіпка солі:
- масло вершкове (заморожене) або маргарин - 190 г;
- борошно - 250 г (2 склянки ємністю 200 мл);
- пиво світле (охолоджене) – 100 мл.
Борошно обов'язково просіюємо в широку миску для насичення киснем і всипаємо сіль.
Заморожене масло по можливості швидко натираємо на великій тертці, періодично вмочуючи в борошні. Перетираємо масло|мастило| з|із| мукою|борошном| руками в крихту.
Вливаємо холодне пиво і швидко перемішуємо та збираємо тісто у кулю.
Викладаємо тісто на стіл, розпластуємо пальцями або розкочуємо качалкою. Складаємо тісто спочатку навпіл. Потім знову складаємо навпіл – всього вчетверо. Заготівлю розпластуємо або розкочуємо. Знову так само складаємо вчетверо. Знову розпластуємо або розкочуємо.
Потім складаємо навпіл і згортаємо поперек (виходить короткий товстий рулон, один торець якого - згин складеного на початку кроку тіста, а другий - округлі краї коржика).
Повертаємо тісто плівкою і залишаємо в холодильнику на годину-дві.
Для начинки знадобиться такий набір продуктів:
- фарш м'ясний – 250 г;
- морква – 80 г;
- цибуля ріпчаста - 80 г;
- сіль – 1 г;
- перець мелений (суміш) – 1 г;
- часник – 2 г;
- олія рослинна - для обсмажування.
Щоб приготувати начинку для пиріжків із рубаного тіста на пиві, насамперед підготуємо овочі:
- моркву очищаємо та натираємо на великій тертці;
- цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо;
- часник очищаємо та пропускаємо через прес.
У сковороду з розігрітою олією всипаємо мелений перець, потім викладаємо цибулю і моркву. Помішуючи, обсмажуємо до прозорості цибулі та посвітлення моркви.
Охолоджене тісто розгортаємо у прямокутний пласт товщиною 0,5 см і розрізаємо на 6 квадратиків.
На кожен викладаємо порцію начинки.
З'єднуємо два протилежні краї заготовки. Защипуємо краї тіста – формуємо схожий на вареник трикутний пиріжок.
Викладаємо пиріжки на лист, застелений пергаментним папером. По защипах проходимося зубчиками вилки, а по вершині пиріжків робимо розрізи для виходу пари.
Змащуємо пиріжки сумішшю жовтка з молоком чи водою.
Верх за бажанням посипаємо кунжутом і твердим твердим сиром.
Сформовані пиріжки відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Читайте також:
Це краще за будь-які пиріжки: рецепт тонких картопляних язичків з молодою капустою
Їх називають "Тещина хитрість: рецепт швидких пиріжків з багету з сиром, печерицями та сметаною
Від них неможливо відірватися: рецепт пиріжків із молодою зеленню, із сиром та яйцями