Пиріжки з незвичайного рубаного тіста на пиві, яке ще називають хибним листковим, - найпростіший і найшвидший спосіб приготувати ситні пиріжки з м'ясом.

Для приготування тіста знадобиться всього 3 інгредієнти та щіпка солі:

  • масло вершкове (заморожене) або маргарин - 190 г;
  • борошно - 250 г (2 склянки ємністю 200 мл);
  • пиво світле (охолоджене) – 100 мл.

Борошно обов'язково просіюємо в широку миску для насичення киснем і всипаємо сіль.

Заморожене масло по можливості швидко натираємо на великій тертці, періодично вмочуючи в борошні. Перетираємо масло|мастило| з|із| мукою|борошном| руками в крихту.

Вливаємо холодне пиво і швидко перемішуємо та збираємо тісто у кулю.

Викладаємо тісто на стіл, розпластуємо пальцями або розкочуємо качалкою. Складаємо тісто спочатку навпіл. Потім знову складаємо навпіл – всього вчетверо. Заготівлю розпластуємо або розкочуємо. Знову так само складаємо вчетверо. Знову розпластуємо або розкочуємо.

Потім складаємо навпіл і згортаємо поперек (виходить короткий товстий рулон, один торець якого - згин складеного на початку кроку тіста, а другий - округлі краї коржика).
Повертаємо тісто плівкою і залишаємо в холодильнику на годину-дві.

Для начинки знадобиться такий набір продуктів:

  • фарш м'ясний – 250 г;
  • морква – 80 г;
  • цибуля ріпчаста - 80 г;
  • сіль – 1 г;
  • перець мелений (суміш) – 1 г;
  • часник – 2 г;
  • олія рослинна - для обсмажування.

Щоб приготувати начинку для пиріжків із рубаного тіста на пиві, насамперед підготуємо овочі:

  • моркву очищаємо та натираємо на великій тертці;
  • цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо;
  • часник очищаємо та пропускаємо через прес.

У сковороду з розігрітою олією всипаємо мелений перець, потім викладаємо цибулю і моркву. Помішуючи, обсмажуємо до прозорості цибулі та посвітлення моркви.

Далі додаємо до овочів фарш. Обсмажуємо, помішуючи та розбиваючи лопаткою грудочки, до освітлення м'яса.

Охолоджене тісто розгортаємо у прямокутний пласт товщиною 0,5 см і розрізаємо на 6 квадратиків.

На кожен викладаємо порцію начинки.

З'єднуємо два протилежні краї заготовки. Защипуємо краї тіста – формуємо схожий на вареник трикутний пиріжок.

Викладаємо пиріжки на лист, застелений пергаментним папером. По защипах проходимося зубчиками вилки, а по вершині пиріжків робимо розрізи для виходу пари.

Змащуємо пиріжки сумішшю жовтка з молоком чи водою.
Верх за бажанням посипаємо кунжутом і твердим твердим сиром.