Голубці, приготовані з молодої капусти та різноманітних свіжих овочів, не лише смачні, а й поживні.

Інгредієнти для цього унікального рецепту:

1 велика качан або 2 маленькі качана молодої капусти.

350-400 г свинячого фаршу.

3/4 склянки сухого рису.

1/2 червоного солодкого перцю.

1 маленька цибулина.

1 столова ложка нарізаної петрушки.

1/2 молодих кабачків.

Сіль.

Молотий чорний перець.

250 мл 10% вершків.

1 столова ложка томатної пасти.

50 г вершкового масла.

250 мл бульйону.

Італійські сухі трави.

Інструкції:

Виріжте качан і помістіть капусту в пакет, який можна використовувати в мікрохвильовій печі. Готуйте в мікрохвильовій печі на середньому режимі 4 хвилини, поки листя капусти не стануть м'якими. Дістаньте та відріжте потовщені частини листя.

Капуста у продажу, фото: youtube.com
Капуста у продажу, фото: youtube.com

Наріжте червоний солодкий перець та цибулю невеликими кубиками. Натріть кабачки на великій тертці. У мисці змішайте свинячий фарш із нарізаними кубиками овочами, рубаною петрушкою та сухим рисом. Додати сіль та перець за смаком. Додавання в начинку сухого рису допоможе вбрати зайву вологу і зберегти компактну начинку.

Потім на кожен підготовлений лист капусти викладаємо порцію начинки і щільно згортаємо рулетом. Розкладіть їх в один шар на деку.

У сковороді на середньому вогні нагрійте вершкове масло. Додайте томатну пасту та бульйон, добре перемішайте до однорідної маси. Влийте вершки, приправте сіллю, перцем, сухими італійськими травами або улюбленими спеціями.

Полийте соусом голубці на деку. Накрийте їх додатковим листям капусти. Випікати у духовці при 180 градусах 1 год.

Ось і все, після приготування, посипте голубці рубаною зеленню і подавайте гарячими.

Читайте також:

Ви отримаєте незабутнє задоволення: рецепт карпатських голубців з квасолею та грибами

Вони прикрасять будь-який стіл: рецепт фаршированих яєць з маринованими опеньками

Таке захочеться готувати щодня: рецепт закуски з буряка з оселедцем, яблуком та цибулею