Якщо ви почастуєте своїх гостей цими чудовими голубцями, вони точно з'їдять кожен шматочок і будуть просити рецепт.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Білокочанна капуста – 2 середні качана.
Цибуля – 3 шт.
Квасоля варена – 1,5 склянки.
Гриби білі, свіжі чи заморожені – 300 г.
Сухі білі гриби – 30 г.
Томатний соус – 3 ст. ложки (або томатна паста – 2 ст. ложки).
Солодка паприка.
Рослинна олія.
Сіль.
Молотий чорний перець.
Приготування:
Квасолю попередньо замочити та відварити.
Обріжте качан і запарте капусту. Відокремте листя і видаліть товсті частини.
Замочити сухі гриби у теплій воді (0,5 л).
Для квасоляної начинки дрібно нарізаємо одну частину цибулі. Обсмажити половину 1 ст. олії до прозорості. Додайте квасолю і тушкуйте, поки вона не прогріється. Приправити сіллю та перцем. Розімніть суміш, поки вона ще тепла.
Для грибної начинки дрібно наріжте гриби і обсмажте їх з цибулею, що залишилася, в 1 ст. олії до золотистого кольору і приправте.
Потім покладіть капустяне листя в каструлі. У кожен шар додайте щіпку солі та паприки. Для голубців із грибною начинкою зверху додайте замочені сухі гриби.
Потім заливаємо голубці із квасолею теплою кип'яченою водою, залишаючи зверху близько 1,5 см простору. Заповніть голубці грибами, використовуючи воду від замочування грибів.
Після цього розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте годину, потім зменшіть температуру до 160 градусів і продовжуйте готувати ще 20 хвилин. Якщо ви використовуєте молоду капусту, зменшіть загальний час запікання вдвічі.
Для приготування соусу для голубців з квасолею знадобиться томатний соус або томатна паста, розведена водою (до 1 склянки). Як варіант, приготуйте грибний соус із сушених грибів.
Залийте голубці соусом. Якщо ви використовуєте грибну начинку, додайте воду, що залишилася від замочування грибів, або приготуйте додатково томатний або грибний соус. Після цього запікайте блюдо ще 20 хвилин.
Ось і все, дістаньте голубці з форм, розкладіть по тарілках і насолоджуйтесь смаком разом з гостями.
Ніжні, соковиті та неймовірно смачні: рецепт рубаних курячих котлет з рисом та болгарським перцем
Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт картопляних зразок з капустою та беконом
Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт курячих рулетів з крабовими паличками та плавленим сиром