Простий рецепт канапе з оселедцем, буряком та яйцями, який ідеально підійде любителям риби з обмеженим бюджетом. Поєднання смаків та текстур створює чудову закуску, яку легко приготувати.

Інгредієнти:

Філе оселедця слабосолона: 150 г.

Буряк: 300 г (1 шт.)

Хліб: 200 гр.

Яйця: 2 шт.

Червона цибуля: 30 г.

Солодка гірчиця: 1 чайна ложка.

Рослинна олія: 3 ст.

Лимонний сік: 1 чайна ложка.

Сіль за смаком.

Перець чорний мелений: на смак.

Свіжий кріп: 1 гілочка.

Інструкції:

Якщо оселедець у вас цілий, ретельно очистіть його, видаливши шкірку, кістки і начинки, і витріть насухо.

Буряк миємо і варимо в каструлі з водою близько 60 хвилин до готовності.

Яйця відваріть круто (приблизно через 10 хвилин після того, як вода закипить), потім остудіть в холодній воді.

Нарізаємо хліб невеликими шматочками.

На сковороді розігрійте олію, потім додайте хліб і обсмажуйте по 1-2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Відставте убік, щоб охололо.

Як тільки варений буряк охолоне, очистіть його і натріть на тертці для корейської моркви довгими тонкими смужками.

Потім приготуйте заправку, змішавши солодку гірчицю, 2 ст. рослинної олії та лимонного соку. Залийте цією заправкою тертий буряк, приправте сіллю і перцем до смаку і добре перемішайте.

Очистіть та наріжте варені яйця.

Філе оселедця нарізаємо невеликими шматочками.

Для складання канапе поверх обсмажених шматочків хліба викладіть шар буряка.

Поверх буряків розкладіть скибочки вареного яйця.

Поверх яєць викладіть шматочки оселедця.

Очистіть червону цибулю і наріжте четвертинками кілець, потім покладіть їх поверх оселедця.

Вимийте та обсушіть кріп, потім розділіть його на невеликі гілочки та використовуйте для прикраси канапе.

Ось і все, канапе з оселедцем, буряком та яйцями готові до подачі.

Читайте також:

Візьміть м'ясо, капусту та сир: рецепт швидкої та шикарної вечері "Господиня відпочиває"

Навіть трьох штук вам буде мало: рецепт рулетів із лаваша "Морська фантазія" з додаванням рибних консервів

Його називають "вечерею польського пана": рецепт капусти з фаршем, тушкованою на сковорідці