Віденський паска — чудові ласощі, легкі, повітряні і ідеально підходять для святкового сезону. Ось інгредієнти для цього смачного рецепту:

2 яйця.

80 г цукру.

250 мл молока.

10 г свіжих дріжджів (або еквівалентна кількість сухих дріжджів).

60 г вершкового масла.

Приблизно 450 г пшеничного борошна (регулюйте при необхідності).

100 г ізюму.

Дрібка солі.

Інструкції:

У миску розкриш свіжі дріжджі і додайте ложку цукру.

Влийте 100 мл теплого (але не гарячого) молока і добре розмішайте.

Залишіть суміш на 15 хвилин, доки дріжджі не стануть активними і не піднімуться на поверхню. Якщо вони не активуються, спробуйте використати іншу партію.

Додайте в миску тепле молоко, що залишилося.

В іншій мисці збийте яйця кімнатної температури.

У збиті яйця додайте цукор, що залишився і добре перемішайте.

У яєчну суміш вливаємо молочно-дрожжеву суміш і попередньо розтоплене охолоджене вершкове масло.

Все перемішати до однорідної маси за допомогою віночка.

Пасха. Фото: YouTube
Пасха. Фото: YouTube

Накрийте миску харчовою плівкою та залиште тісто на столі приблизно на 9 годин. Точний час може змінюватись в залежності від активності дріжджів та кімнатної температури.

Через 9 годин тісто утворює потріскану скоринку і піддасться активному бродінню.

Додайте в нього солі і почніть поступово всипати муку, замішуючи тісто спочатку ложкою, а потім руками. Припиніть борошно, коли тісто стане гладким, м'яким і злегка липким.

Сформуйте із тесту кулю, знову накрийте миску і дайте постояти приблизно 40 хвилин. За цей час воно має збільшитися вдвічі.

Після того, як воно піднялося, додайте до нього промиті і обсушені родзинки. Акуратно перемішайте їх руками.

Змастіть відповідні форми для кексів краплею олії. Якщо ви використовуєте непаперові або силіконові форми, трохи змастіть їх маслом.

Розливаємо тісто по формах, заповнюючи їх приблизно на третину обсягу.

Накрийте листи рушником і дайте тесту настоятися ще 40 хвилин, розігріваючи духовку до 180°C.

Випікайте коржі в розігрітій духовці 30-40 хвилин або поки вони не стануть золотисто-коричневими, а дерев'яна шпажка, вставлена ​​в центр, не буде чистою.

Дістаньте їх із духовки та дайте їм повністю охолонути.

Після остигання можна при бажанні покрити паски глазур'ю для надання солодощі та прикраси.

Ось і все, насолоджуйтесь смачними віденськими пасками!

Читайте також:

Після такого вас розцілує вся родина: рецепт "ледачого" плову в рукаві з курячими стегнами

Ви будете хвалитися ними перед усіма знайомими: рецепт листкових пиріжків з рибою та картоплею

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем