Щоб приготувати підливу для котлет із фаршу з томатною пастою, насамперед потрібно підготувати необхідні інгредієнти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- фарш м'ясний (будь-який) - 550 грам;
- цибуля ріпчаста - 2 штуки;
- білий хліб – 50 гр.;
- молоко (або вода) – 60 мл.;
- яйця – 1 штука;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений за смаком;
- томатная паста - 60 гр.;
- вода (наприклад) - 350 мл .;
- пшеничне борошно - 1 стол.
- олія - 1 стіл. л.;
- лавровий лист – 1 шт.
важливо!
- Фарш для котлет можна взяти кожен: свинячий, яловичий, курячий або змішаний.
Готуємо котлети всім відомим способом:
- попередньо очищену цибулю помийте. Одну цибулину подрібніть на дрібній тертці;
- м'якуш білого хліба чи батона розмочіть у молоці чи воді;
- з'єднуємо в глибокій мисці фарш, яйце, розмочений хліб та цибулю. Котлетну масу солимо, додаємо чорний перець мелений і добре перемішуємо.
- формуємо з отриманого фаршу котлети круглої чи овальної форми.
Далі на помірно сильному вогні потрібно обсмажити котлети до легкої рум'яності з обох боків.
Другу невелику цибулину нарізаємо дрібними кубиками та обсмажуємо її на сковороді з додаванням олії до золотистого кольору.
Додаємо до цибулі томатну пасту, перемішайте. Натоміть томат з цибулею близько 1 хвилини.
Борошно розведіть у невеликій кількості води до зникнення грудочок. Вилийте розведене борошно в сковороду, додайте кількість теплої води, що залишилася, і добре перемішайте.
важливо!
-
Змінюючи кількість борошна можна зробити підливу меншою або густішою.
Доведіть підливу до кипіння, посоліть. На повільному вогні, помішуючи, варіть підливу кілька хвилин до загусання.
Викладіть в підливу котлети і готуйте при слабкому кипінні приблизно 15 хвилин. Якщо вся вода википить, додайте ще гарячої води.
Переверніть котлети на інший бік. За 7-10 хвилин до кінця приготування за бажанням додайте до підливи лавровий лист - він надасть аромату готовій страві.
Підливу з томатною пастою можна подавати з котлетами до будь-якого гарніру.
Читайте також:
Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт простих бутербродів з буряковою намазкою та яйцем
Цей аромат розійдеться по всьому двору: рецепт ситної запіканки з макаронів з грибами та сосисками
Краще будь-яких пиріжків: рецепт ситних картопляників із сиром, від яких ви точно не відмовитеся