Для цієї страви вам знадобляться сир, картопля, борошно, яйце, олія, цукор і сіль.

Спочатку потрібно приготувати картопляне пюре. Очистіть картоплю і наріжте її на середні скибочки. Потім покладіть в каструлю, залийте холодною водою і поставте на сильний вогонь.

Коли вода закипить, посоліть її та зменште вогонь до мінімуму. Варіть картоплю близько 20-25 хвилин до того моменту, поки вона не стане м'якою. Після цього зливаємо воду і розминаємо картоплю до пюре. Не забудьте додати трохи картопляного відвару, щоб надати пюре потрібну консистенцію. Воно не повинно бути занадто густим або рідким.

В результаті ви отримаєте приблизно 330 г картопляного пюре.

Поки картопля вариться, можна підготувати сирну масу. Розімніть сир у мисці вилкою, щоб позбутися великих грудок. Коли сир стане однорідним, додайте до нього картопляне пюре та ретельно перемішайте.

Потім до цієї суміші додайте яйце, борошно, цукор і дрібку солі. Знову добре перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно змішалися та утворилася однорідна маса.

Тепер сформуйте коржики з отриманого тіста. Для цього використовуйте вологі руки, щоб запобігти прилипанню. Обваляйте коржі в муці, щоб вони краще тримали форму і були легше смажити.

Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Коли олія досить розігріється, обережно викладіть на сковороду сирники. Смажте їх по 4-5 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки.

Поки готуються сирники, можна підготувати цибулю для подачі. Очистіть цибулю і наріжте її кубиками. Потім обсмажте цибулю на олії до золотистого кольору.

Коли сирники готові, викладіть на тарілку і прикрасьте обсмаженою цибулею. Подавайте сирники гарячими разом із сметаною.

Смачного!

Читайте також: