Інгредієнти:

  • 200 г пекінської капусти
  • 100 г крабових паличок
  • 4 яйця
  • 8-10 чорних оливок без кісточок
  • 2-3 ст. сметани
  • 1 ч. л. лимонного соку (за бажанням)
  • Сіль
  • Свіжемелений чорний перець
  • Зелені листочки базиліка або щавлю для прикраси

Кроки:

  1. Почнемо із підготовки інгредієнтів. Спочатку дрібно наріжте пекінську капусту. Ви можете використовувати ніж або нарізати капусту за допомогою ножа на мандоліні для отримання більш тонких скибочок.

  2. Наступний крок – нарізка крабових паличок. Їх потрібно нарізати на маленькі кубики. Це зробить текстуру салату цікавішою і дозволить краще поєднуватися з іншими інгредієнтами.

  3. Потім приготуйте яйця. Варіть їх у киплячій воді до готовності. Потім охолодіть під холодною водою та очистіть. Два з чотирьох яєць наріжте на дрібні кубики, а решта два розріжте навпіл і акуратно витягніть жовтки. Перекладіть жовтки в окрему миску, а білки наріжте тонкими смужками.

  4. Перейдемо до збирання салату. У великій мисці з'єднайте дрібно нарізану капусту, кубики крабових паличок і яйця нарізані. Ретельно перемішайте, щоб інгредієнти поступово розподілилися.

  5. Приготуйте жовтки. Розімніть їх вилкою, щоб вийшла гладка маса.

  6. Тепер наріжте оливки. Розріжте їх на чотири частини.

  7. Додайте оливки в миску до інших інгредієнтів.

  8. Перейдемо до виготовлення заправки. У невеликій чашці змішайте сметану, щедро посоліть і поперчіть до смаку. Якщо бажаєте, додайте лимонний сік для свіжості.

  9. Тепер додайте приготовлену заправку до салату і ретельно перемішайте, щоб усі інгредієнти добре просочилися.

  10. Нарешті викладіть салат на тарілку, утворюючи гарну гірку. Викладіть на середину коло із розм'якшених жовтків, а по краях прикрасьте салат смужками білків.

  11. Щоб надати салату особливий шарм, прикрасьте зеленими листочками базиліка або щавлю.

  12. Тепер салат готовий до подачі! Насолоджуйтесь цією свіжою та легкою стравою в компанії своїх близьких та друзів.

Читайте також: