Домашнє печиво – це завжди неймовірно смачно та затишно. Є багато різних способів приготування печива. Можна, зокрема, зробити ласощі, використовуючи м'ясорубку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяХто хоче поностальгувати або просто спекти ароматне смачне печиво, тоді скористайтеся цим рецептом!
Підготуємо необхідні інгредієнти для приготування пісочного печива:
- яйце - 3 штуки (потрібні будуть лише жовтки);
- цукор – 1 склянка;
- масло вершкове - 125 грам (можна використовувати маргарин замість олії);
- сметана – 100-125 грам;
- борошно 2,5-3 склянки;
- сода – 1 чайна ложка;
- ванілін - 1 щіпка.
Отже, щоб замісити тісто, беремо яйця і відокремлюємо жовтки від білків, потім перетираємо жовтки з цукром до однорідного стану.
Масло або маргарин також розтираємо і викладаємо до жовтків з цукром, добре все перемішуємо.
Далі додаємо сметану, ванілін та соду, ще раз перемішуємо і починаємо всипати борошно.
Кількість борошна в рецепті вказана приблизна - необхідно дивитися на консистенцію тіста - воно має вийти досить густим і не повинно прилипати до рук.
важливо!
- Також можна додати в тісто або ванілін, або корицю за бажанням, що також додасть ще більш вишуканого аромату вашій випічці.
Готове тісто ми ділимо на кілька частин (приблизно на 4) і ставимо на 20-30 хвилин у холодильник. Поки тісто охолоджується, дістаємо м'ясорубку і встеляємо лист пергаментним папером.
Дістаємо тісто їх холодильника, відрізаємо від нього чверть, що залишилося, прибираємо назад.
Починаємо прокручувати через м'ясорубку та кожні 5-7 сантиметрів зрізаємо ножем. Заповнюємо деко печивом.
Поставимо печиво, що вийшло, в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікається печиво близько 20-30 хвилин. Воно повинне підрум'янитися злегка і видавати приємний аромат. Зроблене таким чином печиво має своєрідну форму та вигляд, а виходить воно розсипчастим та м'яким.