У таке складно повірити, але солоний оселедець відмінно поєднується з кисло-солодким яблуком і ніжною сметаною, а цибуля і гірчиця додають цій незвичайній страві пікантні нотки.

Оселедець солоний (філе) - 300 г
Цибуля ріпчаста - 120 г
Яблука - 200 г
Вершки - 180 мл
Молоко - 200-250 мл
Гірчиця - 1 ч.л
Сік лимонний – 1 ч. ложка
Перець чорний мелений – за смаком

Філе оселедця без кісток ретельно промиваємо, обсушуємо та викладаємо у відповідну ємність.

Заливаємо оселедець молоком, щоб забрати зайву сіль. Накриваємо ємність харчовою плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 3-4 години, а якщо оселедець сильно солона - на ніч.

Потім філе промиваємо, обсушуємо та нарізаємо невеликими скибочками.

Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

У сметану додаємо перець та гірчицю. Перемішуємо до однорідності.

Яблука очищаємо від шкірки та насіння та натираємо на великій тертці. Збризкуємо яблука лимонним соком.

З'єднуємо сметану, цибулю та яблука. Перемішуємо.

У соус викладаємо шматочки оселедця. Обережно перемішуємо.

Перекладаємо оселедець із соусом у банку, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на ніч.

Вживати закуску із оселедця в сметанному соусі краще на другий день, але можна знімати пробу вже через 3 години після приготування.

Читайте також:

Дуже просто, але дуже смачно: рецепт салату з квасолею, морквою по-корейськи та пекінською капустою

Одна порція розлетиться за пару хвилин: рецепт салату з квашеної капусти з насінням льону та яблуком

Від них неможливо відірватися: пиріжки з капустою із тонкого хрусткого тіста, які називають "Сигари"

Навіть реєструватися не потрібно: українцям почали видавати продуктові набори – як отримати

Всі будуть захоплюватися цією начинкою: рецепт ніжного листкового пирога з крабовими паличками, сиром та яйцями