У таке складно повірити, але солоний оселедець відмінно поєднується з кисло-солодким яблуком і ніжною сметаною, а цибуля і гірчиця додають цій незвичайній страві пікантні нотки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Оселедець солоний (філе) - 300 г | ||
Цибуля ріпчаста - 120 г | ||
Яблука - 200 г | ||
Вершки - 180 мл | ||
Молоко - 200-250 мл | ||
Гірчиця - 1 ч.л | ||
Сік лимонний – 1 ч. ложка | ||
Перець чорний мелений – за смаком |
Філе оселедця без кісток ретельно промиваємо, обсушуємо та викладаємо у відповідну ємність.
Заливаємо оселедець молоком, щоб забрати зайву сіль. Накриваємо ємність харчовою плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 3-4 години, а якщо оселедець сильно солона - на ніч.
Потім філе промиваємо, обсушуємо та нарізаємо невеликими скибочками.
Цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.
Яблука очищаємо від шкірки та насіння та натираємо на великій тертці. Збризкуємо яблука лимонним соком.
З'єднуємо сметану, цибулю та яблука. Перемішуємо.
Перекладаємо оселедець із соусом у банку, накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на ніч.
Вживати закуску із оселедця в сметанному соусі краще на другий день, але можна знімати пробу вже через 3 години після приготування.
Читайте також:
Дуже просто, але дуже смачно: рецепт салату з квасолею, морквою по-корейськи та пекінською капустою
Одна порція розлетиться за пару хвилин: рецепт салату з квашеної капусти з насінням льону та яблуком
Від них неможливо відірватися: пиріжки з капустою із тонкого хрусткого тіста, які називають "Сигари"
Навіть реєструватися не потрібно: українцям почали видавати продуктові набори – як отримати