Ароматна, рум'яна, соковита картопля, запечена в духовці з часником і спеціями, — це страва, яка нікого не залишить байдужою. Воно ідеально підходить для сімейної вечері чи пікніка.

Детальніше про приготування ситної картоплі по-польськи читайте в нашому матеріалі.

Для приготування ситної картоплі по-польськи нам знадобиться:

  • 500 г картоплі
  • 2 зубчики часнику
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю
  • 1/4 чайної ложки паприки
  • 1/4 чайної ложки орегано

Спосіб приготування ситної картоплі по-польськи:

  1. Картопля для приготування ситної картоплі польською ретельно вимийте, очистіть і відваріть у мундирі до готовності.
  2. Часник очистіть та пропустіть через прес.
  3. У мисці змішайте оливкову олію, часник, сіль, перець, паприку та орегано.
  4. Розріжте картоплю навпіл або на четвертинки для приготування ситної картоплі польською.
  5. Викладіть картоплю на лист, полийте підготовленою сумішшю і ретельно перемішайте.
  6. Запікайте картопля в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин, періодично помішуючи.
  7. Готову ситну картоплю польською подавайте гарячою.

Ось кілька порад щодо приготування печеної картоплі з часником.

  • Для запікання найкраще використовувати картоплю із щільною м'якоттю.
  • Якщо у вас немає часу варити картоплю в мундирі, ви можете запекти її у сирому вигляді. І тут час запікання збільшиться до 30-35 хвилин.
  • Щоб картопля не підгоріла, періодично помішуйте її під час запікання.

Читайте також:

Після такого ви точно будете ситі весь день: рецепт курячого супу з сирними кульками та картоплею

Їх захочеться готувати щодня: рецепт ніжних курячих млинців із сиром на кефірі

І не потрібно жодних банок: як досвідчені господині роблять квашену капусту у звичайному пакеті