Ароматна, рум'яна, соковита картопля, запечена в духовці з часником і спеціями, — це страва, яка нікого не залишить байдужою. Воно ідеально підходить для сімейної вечері чи пікніка.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування ситної картоплі по-польськи читайте в нашому матеріалі.
Для приготування ситної картоплі по-польськи нам знадобиться:
- 500 г картоплі
- 2 зубчики часнику
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки чорного перцю
- 1/4 чайної ложки паприки
- 1/4 чайної ложки орегано
Спосіб приготування ситної картоплі по-польськи:
- Картопля для приготування ситної картоплі польською ретельно вимийте, очистіть і відваріть у мундирі до готовності.
- Часник очистіть та пропустіть через прес.
- У мисці змішайте оливкову олію, часник, сіль, перець, паприку та орегано.
- Розріжте картоплю навпіл або на четвертинки для приготування ситної картоплі польською.
- Викладіть картоплю на лист, полийте підготовленою сумішшю і ретельно перемішайте.
- Запікайте картопля в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин, періодично помішуючи.
- Готову ситну картоплю польською подавайте гарячою.
Ось кілька порад щодо приготування печеної картоплі з часником.
- Для запікання найкраще використовувати картоплю із щільною м'якоттю.
- Якщо у вас немає часу варити картоплю в мундирі, ви можете запекти її у сирому вигляді. І тут час запікання збільшиться до 30-35 хвилин.
- Щоб картопля не підгоріла, періодично помішуйте її під час запікання.
Читайте також:
Після такого ви точно будете ситі весь день: рецепт курячого супу з сирними кульками та картоплею
Їх захочеться готувати щодня: рецепт ніжних курячих млинців із сиром на кефірі
І не потрібно жодних банок: як досвідчені господині роблять квашену капусту у звичайному пакеті