У цьому унікальному рецепті ми приготуємо курячу грудку, яка буде неймовірно ніжною та ароматною завдяки використанню ялівцевих ягід. Зазвичай такі ягоди застосовують для маринування баранини або яловичини, але в цій страві вони додадуть незвичайний шарм, зберігаючи ніжність курячого м'яса.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, давайте приступимо до приготування цієї чудової страви. Вам потрібні такі інгредієнти:
- 1 куряча грудка (2 філе)
- 1 чайна ложка ялівцевих ягід
- Сіль
- Молотий чорний перець
- 400 г брюссельської капусти (можна взяти заморожену)
- 100 г вершкового масла
- 2 зубчики часнику
- 150 мл курячого бульйону
- Щепотка тертого мускатного ореха
- 2 столові ложки рослинної олії
- 150 г твердого сиру
- 3 столові ложки чищенного насіння соняшника
Давайте слідувати етапам приготування:
-
Почнемо з того, щоб потовкти ялівцеві ягоди у ступці, додавши до них сіль і перець.
-
Натріть сумішшю, що вийшла, курячу грудку, потім накрийте кришкою і залиште маринуватися на 15-20 хвилин.
-
Почистіть та розріжте брюссельську капусту. Підрум'яньте дрібно нарізану цибулю та часник на розігрітій вершковій олії. Додайте капусту і обсмажуйте, помішуючи, протягом 5 хвилин. Залийте курячий бульйон, накрийте кришкою та тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин. Посоліть, поперчіть і додайте тертий мускатний горіх.
-
Обсмажте куряче філе на розігрітій олії з обох боків до легкої рум'яності.
-
Викладіть обсмажене філе на капусту у форму для запікання.
-
Наріжте твердий сир тонкими скибками і викладіть зверху. Посипте все насінням.
-
Запікайте блюдо під кришкою в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Потім зніміть кришку і дайте запікатись ще 10-15 хвилин для отримання чудової золотистої кірки.
-
Подавайте цю смачну запіканку в тому ж посуді, в якому вона готувалася. Як гарнір ідеально підійдуть відварені макарони.
Смачного!
Сподіваємося, що ця страва стане справжнім відкриттям для вашого смакового досвіду!