Якщо у вас раптом завалялося трохи картопляного пюре, і ви не знаєте, куди його застосувати, цей рецепт допоможе вийти з ситуації.

М'які та рум'яні картопляні коржі з простих та доступних продуктів полюбляються кожній господині. Ніжне картопляне тісто відмінно доповнене начинкою з курячого м'яса та сиру - коржики виходять дуже ароматні та смачні.

Отже, для приготування цієї страви знадобиться такий набір продуктів:

  • картопля – 5-7 шт.;
  • курячі стегна - 2 шт.;
  • сир – 100-150 г;
  • мука - 4-5 ст. ложки;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • масло рослинне

Заздалегідь для цієї страви потрібно відварити картоплю (у шкірці) та курячі стегна у підсоленій воді.

Картоплю чистимо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо сіль, чорний перець, борошно та яйця. Замішуємо тісто – воно залишається липким, тому краще замішувати ложкою.

Для приготування начинки необхідно:

  • сир нарізати скибочками;
  • курку розбираємо на шматочки (волокна).
Тісто ділимо навпіл і одну половину відправляємо на розігріту сковороду в невелику кількість олії.

Змочуючи ложку водою, вирівнюємо тісто на сковороді.

Поступово викладаємо шар із курки та сиру.

Зверху накриваємо картопляним тестом, що залишився. Так само мокрою ложкою вирівнюємо поверхню коржика.

Обсмажуємо на повільному нагріванні по 7-8 хвилин із кожного боку.

Щоб перевернути коржик, використовуйте велику тарілку, змащену олією.
Читайте також: