Капустняк - це традиційна українська страва, яка готується з капусти, картоплі, рису та овочів. Це смачна та ситна страва, яка може стати чудовим варіантом для сімейного обіду або вечері.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування тушкованого капустняка з рисом та картоплею читайте у нашому матеріалі.
Для приготування тушкованого капустняка з рисом і картоплею нам знадобиться:
- Капуста білокачанна - 1 кг
- Картопля - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Рис – 100 г
- Томатная паста - 1 ст. л.
- Спеції до смаку
- Вода - 1 л
Спосіб приготування тушкованого капустняка з рисом і картоплею:
- Підготуйте овочі для тушкованого капустняка з рисом і картоплею. Наріжте капусту довільними шматочками, цибулю - півкільцями, моркву - кубиками.
- Зваріть рис для тушкованого капустняку з рисом і картоплею. Відваріть рис у підсоленій воді до готовності.
- Обсмажте овочі для тушкованого капустняку з рисом і картоплею. У каструлі або сковороді розігрійте олію і обсмажте цибулю та моркву на середньому вогні до м'якості .
- Додайте капусту в тушкований капустняк з рисом і картоплею. Додайте до цибулі і моркви капусту і томатну пасту. Продовжуйте обсмажувати ще 5 хвилин.
- Додайте картоплю та рис у тушкований капустняк з рисом та картоплею. Додати до капусти картопля та рис. Влийте воду та доведіть до кипіння.
- Гушіть капустняк з рисом і картоплею. Зменште вогонь і тушкуйте капустняк до готовності картоплі та капусти, приблизно 10-15 хвилин.
- Додайте спеції в тушкований капустняк з рисом і картоплею. В кінці приготування додайте спеції за смаком.
Порада:
- Щоб тушкований капустняк з рисом і картоплею вийшов густішим, можна додати менше води.
- Для більш насиченого смаку тушкованого капустняку з рисом та картоплею можна додати в капустняк улюблені спеції, наприклад, часник, лавровий лист, чорний перець горошком .
- Подавати капустняк можна гарячим або холодним, із зеленню.
Читайте також:
Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лаваша з сиром та картоплею
Таке подають тільки в ресторанах: рецепт ніжної та апетитної закуски з шинкою та хурмою