Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинячого сала
  • 15 зубчиків часнику
  • 3 столові ложки великої солі
  • 3 лаврові листи
  • Запашний перець горошком (за смаком)
  • Чорний перець горошком (за смаком)

Інструменти:

  • Ніж шеф-кухаря

Крок 1: Приготування розсолу

  • У велику каструлю налийте воду і додай сіль (1 столова ложка на літр води).
  • Покладіть лавровий лист та перець горошком.
  • Доведіть суміш до кипіння, потім зніміть з вогню і дай охолонути до 60 градусів.

Крок 2: Замочування сала в розсолі

  • Помісти свиняче сало у зручну ємність шкірою вгору.
  • Залий сало теплим розсолом, додай 5 зубчиків часнику, розрізаних навпіл.
  • Встанови гніт зверху і залиши сало на 3 дні при кімнатній температурі.

Крок 3: Підготовка сала до вживання

  • Після трьох днів витягни сало з розсолу та обсуши його паперовими рушниками.
  • Зроби надрізи у салі кожні 5-7 см.
  • Наповнить надрізи половинками 10 зубчиків часнику.
  • Накрий сало харчовою плівкою та постав у холодильник на 2 дні.

Крок 4: Подача страви

  • Подавай сало, попередньо підморожене, із хлібом.
  • Смачного!

Читайте також: