Приготування запеченої курки в духовці з білим соусом, маринованої в прованських травах і начиненою смачною сумішшю - справжній витвір в кулінарному мистецтві. Ця страва порадує вас не лише неймовірним смаком, а й дивовижною соковитістю. Розгляньмо кроки приготування цього кулінарного витвору.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
Курка:
- 1 штучка (вагою приблизно 1,3 кг)
Тісто:
- 3 склянки пшеничного борошна
- 0,5 склянки цільного борошна
- 2,5 чайні ложки сухих дріжджів
- 1,5 склянки води
- Сіль (або приправа Кнорр) на смак
- 2 чайні ложки олії
- 1 чайна ложка цукру
Білий соус:
- 2 столові ложки майонезу
- 2 столові ложки сметани
- 0,5 чайної ложки прованських трав
- 0,5 чайної ложки меленого коріандру
- 1 чайна ложка гірчиці
- 2 зубчики часнику
- Сіль та перець за смаком
- Молота паприка до смаку
Начинка:
- 1 головка цибулі
- 1 болгарський перець
- 70 г грудинки
- 3 штучки печериць
- 1 мисливська ковбаска
- 2 зубчики часнику
- Зелені коріння за смаком
- 0,5 склянки квашеної капусти
Приготування:
-
Маринад для курки: Змішайте майонез, сметану, пресований часник та всі спеції. Натріть курку цією сумішшю, посипте меленою паприкою і залиште в холодильнику на півтори години.
-
Тісто: Підготуйте тісто, залиште його під рушником для підняття.
-
Начинка: Обсмажуйте цибулю, болгарський перець, грудинку, гриби, часник, ковбаску, коріння зелені та квашену капусту. Вимкніть продукти повинні готуватися всередині курки.
-
Складання страви: Коли тісто підніметься, розкотіть його, покладіть начинку на курку, защипніть краї, змастіть яйцем і відправте в розігріту до 190 градусів духовку. Пам'ятайте, щоб тісто не підгоріло протягом перших 30 хвилин.
-
Запікання: Як тільки тісто зарум'яниться, накрийте фольгою і готуйте приблизно півтори години.
Це кулінарне творіння гарантує вам неймовірний смак та соковитість. Приємного апетиту!
Читайте також: