Завершіть день смачною, насиченою вечерею, не докладаючи зайвих зусиль!

Наші запечені курячі ніжки з рисом у духовці – це не тільки задовільна страва, але й справжня радість для вашої родини. Дотримуйтесь нашого простого, крок за кроком, рецепту:

Крок 1: Підготовка інгредієнтів

Почнемо з того, щоби переконатися, що у вас все необхідне. Якщо ви використовуєте готову суміш спецій, перевірте її вміст на предмет солі та перцю.

Крок 2: Промивання рису

Ретельно промийте рис, поки вода не стане прозорою. Вибирайте рис на свій смак - круглий, довгоозерний, пропарений або призначений для плову.

Крок 3: Підготовка курки

Вимийте курячі гомілки, обсушіть і покладіть їх у миску.

Крок 4: Підготовка овочів

Очистіть моркву та натріть її на великій тертці.

Крок 5: Приготування часнику

Очистіть часник і пропустіть через прес.

Крок 6: Маринування курки

Посипте курку спеціями для курки, сіллю та перцем. Додати 3 ст. ложки рослинної олії, а також часник. Ретельно перемішайте та дайте постояти протягом години для маринування.

Крок 7: Підготовка овочевого шару

Розігрійте рослинне масло, що залишилося в сковороді. Викладіть туди натерту моркву та смажте на середньому вогні до її м'якості.

Крок 8: Підготовка рису

Додайте до сковороди промитий рис і перемішайте з морквою. Посолити, поперчити і ще раз перемішати. Продовжуйте смажити протягом 2-3 хвилин.

Крок 9: Укладання у форму

Викладіть рис із морквою у форму для запікання та розрівняйте. Залийте чистою водою так, щоб гомілки були наполовину покриті.

Крок 10: Запікання

Накрийте форму фольгою і помістіть в розігріту духовку (180°С) на 1-1,5 години. Рекомендується також підкласти під форму шматок фольги чи пергаменту. Через 50 хвилин перевірте рис і, за потреби, додайте ще трохи води. Продовжуйте запікати до готовності рису.

Крок 11: Золота скоринка

Зніміть фольгу і поверніть форму в духовку ще на 10-15 хвилин для того, щоб куряча шкіра набула золотистого відтінку. Якщо ви маєте режим грилю, скористайтеся ним. Смачного!

Не забувайте, що всі духовки різні, тому температура та час приготування можуть трохи відрізнятися. Перевіряйте на готовність та насолоджуйтесь смачною вечерею!

Читайте також: