Часто буває так, що під час приготування домашнього майонезу або пісочного тіста залишаються білки, а коли готуєш безе – жовтки. Щоб не викидати продукти, досвідчені господині знають, що їх можна заморозити, тільки це не варто робити, наприклад, у шкаралупі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНайкраще заморожувати збиті сирі яйця, сирі білки та сирі жовтки, а також приготовані страви на основі яєць, такі як яєчня-бовтання, пиріг із заварним кремом та яєчні запіканки.
важливо!
- Не рекомендується заморожувати зварені круто цілі яйця або зварені круто білки. Вся справа в тому, що вода в яйці структурно змінюється при заморожуванні, тому текстура круто зварених яєць, особливо білків, стає не дуже приємною після розморожування.
Отже, для заморозки яєць, крім них самих, підготуйте ще сіль, цукор і посуд, що підходить за розміром. Дуже підходять недорогі пластикові одноразові контейнери, які бувають різної форми та розмірів. Зручними для подальшого кулінарного використання вважаю обсяги 150-200 мл.
При заморожуванні жовтків головне – уникнути зернистої структури після розморожування. Для цього жовтки акуратно перемішують із сіллю або цукром. На 3-4 жовтки потрібно одна щіпка солі або пара чайних ложок цукру.
Потім масу поміщають у контейнери трохи більшого обсягу ніж жовткова маса, тобто. щоб зверху залишалося 1,5-2 см вільними, та заморожують.
важливо!
- Якщо ви побачите білий шар крижаних кристалів на зовнішній стороні продукту під час зберігання у морозилці – викиньте яйця без жалю! Вони не є безпечними для вживання.
Що ж до заморожування цілих яєць, то насамперед потрібно перевірити їхню свіжість. Для цього необхідно провести тест на плавучість яєць. Наповніть глибоку миску водою і зануріть у неї яйця. Якщо яйця тонуть, вони свіжі, а якщо плавають, їх краще не використовувати.
Для заморожування цілих яєць їх потрібно перемішати із сіллю чи цукром. Це залежить від того, що потім готуватимете: солодкі млинці або несолодкий омлет. На 4 яйця (або 200 г сирих яєць) потрібна 1 столова ложка цукру або хороша щіпка солі. Перелийте яєчну масу в контейнер, але не впритул, а щоб залишалася зверху не менше 2 см. Помістіть в морозилку.
Заморожені яєчні напівфабрикати можуть зберігатись до одного року.
Читайте також:
Найкраще зробити запаси: українців попередили про різке подорожчання цибулі
Що може з вами статися, якщо ви часто будете їсти вермішель швидкого приготування
Що станеться з організмом, якщо щодня пити пиво
В Україні подорожчало вершкове масло: скільки коштує упаковка