Інгредієнти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися400 Бісквітне печиво.
180 г вершкового масла.
150мл молока.
150 г цукру.
3 столові ложки какао.
Покрокова підготовка:
Час приготування: 6 годин.
Як приготувати класичну шоколадну ковбаску з печива та какао:
Почнемо з підготовки необхідних інгредієнтів.
Для цього рецепту найкраще використовувати розсипчасте, пісочне чи печиво типу «Ювілейний». Слідкуйте за тим, щоб олія була кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте її з холодильника. Кількість цукру регулюйте на свій смак.
Для початку розламайте половину печива на дрібні шматочки руками. Ці уламки послужать жиром у шоколадній ковбасці.
Другу половину печива помістіть у чашу блендера і подрібніть на крихту. Якщо у вас немає блендера, печиво можна подрібнити вручну або скористатися качалкою.
Нагрійте молоко в каструлі, але не доводьте до кипіння.
Додайте розм'якшене вершкове масло в гаряче молоко, а потім додайте цукор і какао. Все ретельно перемішайте, намагаючись розбити грудочки.
Поверніть каструлю на плиту та нагрійте суміш на середньому вогні, постійно помішуючи. Будьте обережні, не доведіть до кипіння.
Додайте дрібно подрібнене печиво в гарячу шоколадну суміш.
Ретельно перемішайте суміш. Воно має загуснути, але при цьому залишатися твердим та еластичним. Якщо суміш надто рідка, можна додати ще подрібнене печиво або 1-2 столові ложки какао.
Додати печиво, яке ви розламали руками, і знову все перемішайте. Суміш має бути пластичною і не розтікатися.
Викладіть суміш на харчову плівку або рукав для запікання, надавши їй довгасту ковбаску, і щільно закрутіть краї. Щоб закріпити кінці можна використовувати гумки. У вас є можливість зробити одну велику ковбаску або розділити суміш на дві менші ковбаски.
Готову ковбасу поставте в холодильник на 5-6 годин, краще на ніч.
Після охолодження дістаньте шоколадну ковбаску із плівки, розріжте її на шматочки і подавайте. Смачного!
Читайте також:
Вони вам за це віддячать великими суцвіттями: як правильно поливати орхідеї в холоди та взимку
З такими не хочуть розлучатися: досвідчений механік назвав найкращі машини, які не ламаються