Картопляні котлети з горошком - це смачна та поживна страва, яку можна приготувати зі звичайної картоплі та горошку. Вони відмінно підходять як гарнір або основна страва.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати картопляні котлети з горошком, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування картопляних котлет з горошком нам знадобиться:
- Велика картопля - 3 штуки
- Невелика цибулина – 1 штука
- Заморожений горошок - ¹⁄₂ склянки
- Вершкове масло - 3 ст. ложки
- Порошок каррі - 1¹⁄₂ ч. ложки
- мелений імбир - ¹⁄₂ ч. ложки
- Сіль за смаком
- мелений чорний перець - ¹⁄₄ ч. ложки
- Борошно - ¹⁄₂ склянки
- Рослинна олія – 2 ст. ложки
Спосіб приготування картопляних котлет із горошком:
Картопля для картопляних котлет з горошком можна запікати повністю в духовці при температурі 180 градусів протягом 40-60 хвилин, поки вона не стане м'якою. Потім остудіть та очистіть його.
Дрібно порубайте цибулю для картопляних котлет із горошком. У невеликій каструлі на середньому вогні розігрійте ложку вершкового масла. Обсмажте цибулю та горошок близько 5 хвилин.
У великій мисці змішайте запечену картоплю та обсмажені овочі разом із гарячою олією для картопляних котлет із горошком.
Додайте каррі, імбир, сіль, перець та ще одну ложку вершкового масла для картопляних котлет з горошком. Використовуючи пюре-вилку або пюре-міксер, розминаємо картоплю до стану пюре для картопляних котлет із горошком.
Сформуйте пюре у вигляді котлет. Обваляйте їх у борошні для картопляних котлет із горошком.
Розігрійте сковороду на середньому вогні з використанням вершкового масла, що залишилося, і рослинної олії.
Обсмажте картопляні котлети з горошком з кожного боку приблизно по 3 хвилини, доки не набудуть рум'яного відтінку. Подавати картопляні котлети з горошком можна без гарніру та з салатом. Смачного!
Читайте також:
Не викидайте зіпсовані яблука: робимо домашній сир за старовинним литовським рецептом