Разом із настанням холодних осінніх днів на думку спадають думки про смачні та поживні страви, які дбайливо готуються для зимового запасу. І одним із найвідоміших і найкорисніших консервованих продуктів є квашена капуста. Її хрумка текстура, ніжний кислий смак і велика кількість вітамінів роблять її невід'ємною частиною нашого харчування.

Докладніше про те, як приготувати швидку квашену капусту, яка буде готова вже за добу, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування швидкої квашеної капусти, яка буде готова через добу, нам знадобиться:

Капуста 1,5 кг
Гарбуз 300 г
Помаранчевий 1 шт.
вода 1 л
цукор 100 г
Рослинна олія 50 мл
Яблучний оцет 8 ст. л.
сіль 2 ч. л.

Спосіб приготування швидкої квашеної капусти, яка буде готова вже за добу:

Щоб приготувати квашену капусту з гарбузом та апельсином, спочатку необхідно шаткувати капусту на смужки товщиною близько 5 мм. Важливо не різати капусту надто дрібно для швидкої квашеної капусти, яка буде готова вже через добу, щоб зберегти хрустку текстуру. Потім натріть гарбуз на великій тертці і змішаємо її з капустою у великій каструлі для швидкої квашеної капусти, яка буде готова вже через добу.

Очистимо апельсин від насіння, але залишимо шкірку і подрібнимо його в блендері. Додамо подрібнений апельсин до капусти з гарбузом, посипаємо трохи солі і добре перемішаємо для швидкої квашеної капусти, яка буде готова вже через добу.

Для приготування маринаду для швидкої квашеної капусти, яка буде готова вже через добу, змішаємо воду, цукор, сіль та олію в каструлі і поставимо на невеликий вогонь. Коли маринад для швидкої квашеної капусти, яка буде готова через добу закипить, додамо оцет і акуратно знімемо з вогню. Потім заллємо отриманим маринадом капусту, добре утрамбовуємо, щоб вона була повністю занурена.

Після охолодження маринаду для швидкої квашеної капусти, яка буде готова вже через добу, ставимо каструлю з капустою в холодильник на добу або більше. За цей час капуста проходитиме процес квашення і готова до вживання. Смачного!

Читайте також:

Такого ви точно ще не куштували: рецепт пирога зі свіжомороженою мойвою та цибулею

Ви будете на сьомому небі від задоволення: рецепт картоплі, фаршированої куркою та грибами

Ось саме такий і продають бабусі на ринку: рецепт домашнього сиру з молока та кефіру