Інгредієнти:

  • Фарш - 450-500 грам (свинячий)
  • Цибуля ріпчаста - 100-120 грам
  • Спеції – за смаком
  • Кефір - 0,5 л.
  • Яйце – 4 штуки
  • Борошно - 360 грам
  • Сода – 1 чайна ложка без гірки (або розпушувач)
  • Цукор – 1 десертна ложка
  • Сіль за смаком
  • Олія - ​​для смаження

Цибулю потрібно очистити, порізати дрібним кубиком і обсмажити буквально пару хвилин на олії до м'якості та легкої золотистості.

Готову цибулю додаємо до фаршу, солимо, перчимо і присипаємо спеціями – дуже смачно виходить, якщо додати пів чайної ложки провансальських трав.

важливо!

  • Фарш беріть хороший, жирненький, не сухий.

Борошно просіяти разом із содою чи розпушувачем. Яйця трохи збити вилкою, додати половину кефіру, борошно, сіль, цукор і розмішати тісто без грудок. Долити кефір, що залишився, і ще раз добре розмішати.

На розпечену сковороду з невеликою кількістю олії викладаємо ложку тіста, розподіляємо фарш, зверху ще ложку тіста і смажимо на невеликому вогні хвилини три-чотири до рум'яності. Потім перевертаємо, робимо мінімальний вогонь, закриваємо кришкою та смажимо ще 5 хвилин.

Тісто має вийти не дуже рідким, на сковороді майже не розтікається. Якщо у вас не так – підрегулюйте кількість борошна чи кефіру.
Ліниві біляші на кефірі гарні як гарячими, так і холодними.

Читайте також:

Раніше їх продавали в кожному поїзді: рецепт "ледачих" соковитих біляшів на кефірі

Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі

Ще крутіше, ніж біляші: турецький рецепт коржів з лаваша з фаршем, помідором та солодким перцем

Раніше такі продавали прямо на зупинках: рецепт пишних м'ясних біляшів на кефірі "Ностальгія"