У світі кулінарії існує безліч варіантів страв, які радують нас своїм смаком та запахом. Одним із цікавих та оригінальних рецептів є картопляні зрази з баклажанами, запечені в духовці.

Докладніше про те, як приготувати соковиті картопляні зрази з баклажанами читайте у нашому матеріалі.

Для приготування соковитих картопляних зразок з баклажанами нам знадобиться:

Картопля – 550 г
Баклажани – 300 г
Цибуля ріпчаста – 100 г
Морква – 70 г
Яйця – 2 шт.
Борошно - 40 г (1,5 ст. ложки з гіркою)
Часник – 2 зубчики
Сіль за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Олія - ​​30-40 мл (2-3 ст. ложки)

Спосіб приготування соковитих картопляних зразків з баклажанами:

Для приготування картопляних зразів з баклажанами, спочатку очищаємо баклажани і видаляємо шкірку, а потім ріжемо їх на середні шматочки. Також чистимо цибулю і ріжемо його великими шматочками.

Далі, використовуючи м'ясорубку, пропускаємо баклажани та цибулю через неї.

Отриману суміш подрібнених баклажанів та цибулі перекладаємо на сито та ретельно віджимаємо з неї сік.

Потім беремо моркву, очищаємо її та натираємо на середній або дрібній тертці.

У мисці з'єднуємо баклажани з цибулею і додаємо моркву натерту. Також очищаємо часник, пропускаємо його через прес і додаємо до суміші.

Солимо овочеву масу (1 чайна ложка на 8 порцій), додаємо щіпку перцю і всипаємо борошно.

Ретельно перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.

Розбиваємо яйце в окремій ємності, збиваємо його і додаємо до овочевої суміші.

Знову ретельно перемішуємо, щоб усі інгредієнти добре з'єдналися.

Тепер перейдемо до картопляної маси. Очищаємо картоплю і натираємо її на великій тертці. Потім перекладаємо картоплю в окрему миску і добре віджимаємо, щоб видалити зайвий сік.

Розбиваємо яйце в окремій ємності, збиваємо його і додаємо до натертої картоплі.

Солимо картопляну масу (1/4 чайної ложки на 8 порцій) і додаємо щіпку перцю.

Ретельно перемішуємо, щоб яйце та спеції рівномірно змішалися з картоплею.

Тепер ділимо картопляну масу на 8 однакових частин. Одну частину (приблизно 1 столову ложку з гіркою) викладаємо на тарілку.

Баклажанну начинку також ділимо на 8 частин (приблизно 1 столову ложку з невеликою гіркою). Формуємо овальну котлетку руками з баклажанної начинки та викладаємо її на картопля.

Потім накриваємо баклажани частиною картопляної маси, що залишилася.

Формуємо картопляні зрази руками таким чином, щоб начинка була повністю захована всередині. Включаємо духовку і даємо прогрітися їй до 170 градусів.

У сковороді розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо зрази на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини і до отримання золотистого кольору з одного боку. Потім перевертаємо зрази, накриваємо сковороду кришкою і смажимо ще 2-3 хвилини до підрум'янювання з іншого боку.

Готові обсмажені зрази перекладаємо на лист, попередньо застелений пергаментом. Відправляємо їх у попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Картопляні зрази з баклажанами, запечені у духовці, готові! Ви можете подавати їх з будь-яким вибраним соусом або зі сметаною. Смачного!

Читайте також:

Це справді неземна насолода: рецепт авокадо, фаршированого курячим філе

Таке розмітять і дорослі, і діти: рецепт чудового курячого філе в морквяному клярі

Це справжній ресторанний шедевр: рецепт кальмарів, фаршированих грибами, рисом та сиром у духовці