Ніхто не заперечуватиме, що галушки давно є невід'ємною частиною української кухні та культури. Крім того, галушки також дуже люблять у Польщі, Румунії, Чехії та Угорщині, а в Словаччині галушки з бринзою взагалі вважаються національною стравою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСьогодні галушки готують на будь-який смак: з м'ясом, картоплею, сиром, крупами. Важлива складова страви – підливка (або соус). Можна обмежитися вершковим маслом та сметаною, а можна зробити засмажку з карамелізованою цибулею, шкварками, грибами, часником, або солодкий варіант - з джемом, цукром, збитими вершками, згущеним молоком.
Для тесту: | ||
Кефір - 0,5 л | ||
Сіль - 0,5 чайної ложки | ||
Сода - 1 чайна ложка | ||
Яйця - 1 | ||
Борошно - до 0,5 кг | ||
Рослинна олія – 1 ст. ложка |
Як приготувати галушки по-полтавськи:
У кефірі розчинити сіль, розмішати яйце, всипати половину борошна. Зверху висипати соду. Поступово додаючи|добавляти| муку|борошно|, замісити тісто, як на вареники (некруте). Дати постояти 15-20 хвилин.
З цих смуг трохи навскоси нарізати галушки.
Змастити дно контейнерів пароварки олією та викласти в них із проміжками галушки. Враховуємо, що галушки трохи збільшаться обсягом. Варимо галушки 15 хвилин.
- свинячий фарш - 0,5 кг;
- морква – 1 штука;
- цибуля - 1 штука;
- сіль за смаком;
- перець за смаком;
- коріандр мелений - 0,5 чайної ложки;
- часник – 1 головка;
- бульйон м'ясний - 300 мл;
- смалець – 1 ст. ложки.
Готові галушки полити цією м'ясо-овочевою сумішшю.
Читайте також:
Без добавки не обійтися: рецепт курячих гомілок з гречаними галушками
Це придумали боги: рецепт чарівних картопляних галушок з квашеною капустою та беконом
Ставили шматочок дерева: старовинний український секрет приготування пишної паски