Драники з м'ясом у горщику - це смачна, ситна страва, яка відмінно підійде до обіднього столу або вечері. Особливо смачно вживати у гарячому вигляді зі сметаною.

Для приготування драників у горщику візьмемо такі продукти:

  • 500 г м'яса (свинина, яловичина, куряче філе);
  • 1-2 цибулини;
  • рослинна олія для смаження;
  • 200 мл сметани.

Драники:

  • 1 кг картоплі;
  • 2-3 ст.л. муки;
  • 2 яйця;
  • сіль перець.

М'ясо нарізати невеликими шматочками та обсмажити до рум'яності.

Цибулю дрібно нарізати.
Додати цибулю до м'яса та обсмажити до рум'яності цибулі, потім додати води, накрити кришкою та гасити до готовності м'яса. Якщо у вас куряче філе, води додавати не треба.
Додати сметану, перемішати та гасити 5-7 хвилин.

Картоплю вимити, очистити і натерти на дрібній терці. Злити зайву рідину.

Додати до картоплі яйця, сіль, перець та перемішати.
Додати борошно. Перемішати.
На сковороду з розігрітою олією ложкою викласти картопляну масу, формуючи оладки і обсмажити з двох боків до утворення золотистої скоринки.
Перекласти в горщики драники чергуючи з м'ясом: шар драників, шар м'яса.

Залити сметанним соусом в якому смажилося м'ясо і потомити в духовці 15 хвилин при низькій температурі (приблизно 120 градусів)