Хочете зробити ситну страву, дуже просту у приготуванні? Тоді спробуйте цей цікавий варіант - курячі гомілки з гречаними галушками.
Рецепт приготування курячих гомілок з гречаними галушками - це дуже вдалий варіант для повноцінного і ситного обіду або вечері.
Отже, щоб приготувати курячі гомілки з гречаними галушками, знадобиться такий набір продуктів:
  • морква – 1 штука;
  • корінь селери - 200 г;
  • цибуля ріпчаста;
  • масло оливкове;
  • гомілка куряча - 5 шт.;
  • сік апельсиновий - 50 мл;
  • подрібнені помідори у власному соку - 200 г;
  • цукор очеретяний - 1 щіпка;
  • сіль;
  • кришка;
  • чебрець;
  • лавровий лист;
  • гречневе борошно - 5 ст. л.;
  • борошно пшеничне - 2 ст. л.;
  • вода - 150 мл;
  • олія рослинна -30 мл;
  • петрушка.
Корінь селери, моркву та цибулю нарізаємо кубиками. Обсмажуємо на оливковій олії, додаємо апельсиновий сік.
У курячих гомілок прибираємо суглоби з двох сторін, обсмажуємо на оливковій олії. У сотейнику з'єднуємо обсмажені овочі та гомілки.
Додаємо різані помідори в с/с, сіль, цукор, паличку кориці та чебрець. Гасимо під кришкою 20 хвилин, в кінці додаємо лавровий лист.
Щоб приготувати галушки, необхідно змішати гречане і пшеничне борошно, 5 г солі та 150 г окропу. Перемішуємо, додаємо трохи олії. Холодною водою доводимо консистенцію тіста до однорідності.
Формуємо галушки, відварюємо в підсоленій окропі.