• Капуста білокачанна - 1 кг
  • Томатний сік – 500 мл
  • Соль - 2 ст.л.

Промийте качан капусти в проточній воді. Простерилізувати банки та закаткові кришки зручним способом. Скляні банки я простерилізувала в духовці приблизно 15 хвилин, встановивши температуру в 100 градусів. Кришки я прокип'ятила у сотейнику з водою теж приблизно 15 хвилин.

Нашаткувати тонкою соломкою капусту.

У каструлю залити томатний сік і додати|добавляти| сіль|соль|, дочекатися моменту кипіння і, зменшивши вогонь до мінімуму, варити сік 20 хвилин|мінути|.

У підготовлені баночки щільно розкласти всю капусту, добре утрамбовуючи руками.

Кожну заповнену капустою баночку залити гарячим томатним соком по плічка банок.

Заповнені баночки прикрити закочувальними кришками і поставити в каструлю (попередньо на дно слід покласти рушник). Потім в каструлю залити таку кількість води, щоб рівень майже доходив до плічок, поставити на плиту, включити середнє нагрівання, дочекатися моменту закипання рідини і стерилізувати 20 хвилин у киплячій воді.

Простерилізовані баночки з капустою дістати з окропу і закатати підготовленими кришками, перевернути вгору дном і залишити в такому положенні до охолодження, бажано залишити на ніч.

Читайте також:

Взимку від нього неможливо відірватися: рецепт салату з моркви та помідорів "Помаранчева ніжність"

Таким салатом ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт рецепт квасолі в соусі з помідорів, перцю та цибулі

Хрусь-хрусь, в гості до вас стукаю: рецепт неймовірного капустяного салату німецькою. У чому його секрет

Взимку ви з'їдатимете по банку на день і проситимете добавки: рецепт салату з помідорів з рисом