ІНГРЕДІЄНТИ
- 100-150 г шинки
- 40 г твердого витриманого сиру
- 1 маленький пучок зеленого лука (30 г)
- 3 середні яйця С1
- 200 г кислого молока
- 50 г манки
- 150 г борошна
- 1 ч. л. з гіркою розпушувача
- сіль
- свіжомелений чорний перець
- топлене або рослинне масло для смаження
Для тіста всипте манку в кисле молоко, перемішайте і залиште, поки готується все інше.
Тонко наріжте зелену цибулю. Шинку наріжте дрібними кубиками. Сир натріть на дрібній тертці.
Змішайте борошно з розпушувачем та сиром. Збийте яйця із сіллю у пишну піну. Додайте кисле молоко з манкою і борошно з сиром. Вимісити до однорідності.
Акуратно вмішайте зелену цибулю та шинку. Дайте тесту постояти 10 хв. Розігрійте на середньому вогні сковороду з товстим дном, випікайте невеликі оладки на олії, під кришкою. Подавайте гарячими чи теплими.