ІНГРЕДІЄНТИ
  • 100-150 г шинки
  • 40 г твердого витриманого сиру
  • 1 маленький пучок зеленого лука (30 г)
  • 3 середні яйця С1
  • 200 г кислого молока
  • 50 г манки
  • 150 г борошна
  • 1 ч. л. з гіркою розпушувача
  • сіль
  • свіжомелений чорний перець
  • топлене або рослинне масло для смаження
Для тіста всипте манку в кисле молоко, перемішайте і залиште, поки готується все інше.
Тонко наріжте зелену цибулю. Шинку наріжте дрібними кубиками. Сир натріть на дрібній тертці.
Змішайте борошно з розпушувачем та сиром. Збийте яйця із сіллю у пишну піну. Додайте кисле молоко з манкою і борошно з сиром. Вимісити до однорідності.
Акуратно вмішайте зелену цибулю та шинку. Дайте тесту постояти 10 хв. Розігрійте на середньому вогні сковороду з товстим дном, випікайте невеликі оладки на олії, під кришкою. Подавайте гарячими чи теплими.