Ніхто не заперечуватиме, що в Україні картопля – найпопулярніший і найулюбленіший гарнір, тому, крім відвареного, смаженого та пюре є ще багато варіацій. Наприклад одна з них – як приготувати закусочний торт із картопляного пюре.

Продукти (на 6 порцій)
Картопля – 500 г
Тунець консервований (або інша риба) – 2 банки (по 180 г)
Яйця варені – 3 шт.
Оливки без кісточок – 80 г
Олія вершкове – 50 г
Петрушка свіжа (рубана) - 4 ст. ложки
Майонез – 3 ст. ложки
Лимон для прикраси (за бажанням)
сіль
Перець
Масло рослинне

Приготування закусочного торта починаємо з того, що готуємо картопляне пюре. Картоплю потрібно відварити, додавши сіль. Розминаємо відварену картоплю до консистенції пюре. Даємо йому трохи охолонути і додаємо вершкове масло, перець і рубану петрушку.

Варені яйця нарізаємо кружальцями.

Консервований тунець звільняємо від рідини, додаємо до нього майонез і ретельно перемішуємо.

Миску або салатницю об'ємом 1 л вистилаємо харчовою плівкою, змащуємо її олією. Викладаємо трохи тепле картопляне пюре (не все, невелику частину залишаємо), формуючи при цьому стінки, висотою до краю ємності.

На дно шарами викладаємо половину тунця, яйця, оливки, другу половину тунця. Останній шар - картопляне пюре, що залишилося. Закриваємо харчовою плівкою і відправляємо картопляний торт закусочний в холодильник на 2 години.

Після цього знімаємо верхню плівку, накриваємо плоскою тарілкою та акуратно перевертаємо картопляний торт. Знімаємо харчову плівку.

Закусочний торт з картопляного пюре, з рибою, яйцями та оливками, готовий.

Прикрашаємо його лимоном та зеленню.

Читайте також:

Ви хвалитиметеся навіть на роботі: рецепт смачного картопляного рулету з фаршем і помідорами

Ви будете їсти відразу по 5 штук поспіль: рецепт пиріжків із картопляного дріжджового тіста. Це щось

За таку страву вас називатимуть майстер-шефом: рецепт картопляної запіканки з курячими серцями та грибами

Готуємось до суботнього чилу: як приготувати пивну тарілку із пряної картоплі