Рецепт закуски із запечених баклажанів з грибами, шинкою та сиром.

Інгредієнти (на 3 порції):

Баклажани - 250 г

Печериці (Гриби) - 50 г

Шинка – 70 г

Твердий сир – 80 г

Томатний соус - 60 г

Свіжа зелень – 10 г

Рослинна олія - ​​30 мл

Солити за смаком

Перець чорний мелений (за бажанням) – до смаку

Інструкції:

Баклажани миємо та зрізаємо плодоніжки. Наріжте баклажан скибочками завтовшки приблизно 8-10 мм. Покладіть скибочки в миску і посипте їх сіллю. Дайте їм постояти близько 20 хвилин, щоб вийшла зайва волога. Після промийте та висушіть їх.

Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм (350 градусів за Фаренгейтом).

Промийте гриби та наріжте їх невеликими шматочками.

Наріжте шинку невеликими шматочками.

Підготуйте форму для запікання або лист, застелявши його пергаментним папером (за бажанням) і змастивши олією.

Викладіть скибочки баклажанів на підготовлену форму для запікання, змастіть їх невеликою кількістю олії та за бажання посипте меленим чорним перцем. Випікайте їх у попередньо розігрітій духовці протягом 20-30 хвилин або поки вони не стануть м'якими та золотаво-коричневими.

Дістаньте запечені скибочки баклажанів із духовки, але не вимикайте духовку.

Змастіть скибочки баклажанів томатним соусом, рівномірно розподіливши його за ними.

Розподіліть нарізані гриби поверх томатного соусу, а потім шматочки шинки.

Натріть твердий сир на середній тертці та посипте їм гриби та шинку.

Поверніть форму для випічки в духовку і випікайте закуску з баклажанів при температурі 180 градусів за Цельсієм (350 градусів за Фаренгейтом) ще 8-10 хвилин або поки сир не розплавиться і не почне міхуритися.

Як сир розплавиться і стане золотистим, дістаньте закуску з духовки.

Перекладіть запечену закуску з баклажанів на тарілку сервіровки і посипте свіжою рубаною зеленню для аромату.

Подавайте смачну закуску в гарячому вигляді, а потім можна скуштувати її і в холодному вигляді.

Закуска із запечених баклажанів з грибами, шинкою та сиром — універсальна та ароматна страва, яку можна подавати як закуску або навіть як легку основну страву.

Читайте також:

Церковне свято 15 серпня: що заборонено робити у день перенесення мощів святого Стефана

Ваші помідори будуть кислими та недозрілими: не робіть цих помилок. Роз'яснення

Горбатий, але не ЗАЗ: у покинутому гаражі знайшли унікальний Porsche 50-х років