Ці чудові деруни з молодих баклажанів виходять чудово ніжними та смачними. Приготувати деруни з молодих баклажанів дуже легко, адже натирати баклажани – це просте завдання.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом дерунів з молодих баклажанів та борошна читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом дерунів з молодих баклажанів та борошна нам знадобиться:

- Баклажани - 2 штуки
- Сіль - за смаком
- Часник - 2 зубчики
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 2 столові ложки
- Сода - 1/4 чайної ложки
- Рослинна олія - ​​близько 4 столових ложок (для смаження)

Спосіб приготування страви за рецептом дерунів з молодих баклажанів та борошна:

Прості та швидкі деруни з молодих баклажанів стануть чудовим доповненням до сніданку або основних страв на обід чи вечерю.

Якщо у вас сорт баклажанів не є гірким або ви не проти відчуття легкої гіркуватості в млинцях, то ви можете пропустити етап витримки баклажанів із сіллю, що прискорить процес. У такому випадку вам не потрібно віджимати сік з натертих баклажанів для дерунів з молодих баклажанів.

Розріжте баклажани на чотири частини та натріть їх на великій тертці. На ваше бажання, можна залишити шкірку або видалити її. Посоліть натерті баклажани, перемішайте і залиште на 15 хвилин для витримки. Потім відіжміть із них зайвий сік.

Натріть часник на тій же великій тертці і додайте його до баклажанів, ретельно перемішайте. Вбийте яйце в суміш, просійте борошно з содою і додайте 2 столові ложки олії. Ще раз добре перемішайте, щоб усі інгредієнти для дерунів із молодих баклажанів добре з'єдналися.

Розігрійте сковороду з олією. Викладіть ложкою баклажанну масу на сковороду та обсмажте млинці на середньому вогні, накриваючи кришкою. Переверніть деруни з молодих баклажанів і смажте до готовності без кришки. Деруни з молодих баклажанів повинні бути золотистого кольору та хрусткими.

Сервіруйте деруни з молодих баклажанів гарячими з соусом на ваш вибір або як гарнір до основної страви. Вони чудово поєднуються зі свіжими овочами чи зеленню. Смачного!

Читайте також:

Східна насолода: рецепт томатного супу з м'ясним фаршем та яблуком

У них є один секрет: готуємо голубці за литовським рецептом. Ви точно захочете добавки

Справжній домашній "Живчик": рецепт компоту з аґрусу та апельсинів на зиму