Рецепт листкового пирога:

Для тіста:

3 великі курячі яйця

250 мл кефіру

200 г пшеничного борошна

1/2 чайної ложки харчової соди

1 чайна ложка розпушувача

1 чайна ложка солі

Для начинки:

300 г фаршу (суміш яловичини та свинини)

300 г печериць

200 г твердого сиру

1/2 склянки білого круглозерного рису

1 цибулина

4 зубчики часнику

1/2 чайної ложки сушеного базиліку (або свіжого)

1/2 чайної ложки сушеного кропу (або свіжого)

2 ст л рослинної олії

200 г стручкової квасолі (замороженої або замініть брокколі або цвітною капустою)

Інструкції:

Відваріть рис згідно з інструкцією на упаковці.

Гриби нарізати великими шматочками і обсмажити на сковороді з 1 столовою ложкою олії та сушеним кропом 5-7 хвилин.

В окремій сковороді обсмажити фарш із нарізаною цибулею та базиліком. Приблизно за 2 хвилини до готовності додайте дрібно нарізаний часник. Не додавайте додаткову олію.

Змастіть дно та борти форми для запікання олією. Застеліть його пергаментним папером, також змащеним маслом.

Починайте викладати пиріг шарами: почніть із шару грибів.

Потім викладіть шар тертого сиру.

Додайте відварений рис як наступний шар.

Зверху на рис викладіть фарш.

Поступово розподіліть заморожену стручкову квасолю (або інші вибрані овочі) по м'ясному фаршу.

Для тіста змішайте рідкі та сухі інгредієнти окремо. Потім змішайте рідкі та сухі інгредієнти, щоб вийшло тісто, схоже на оладки. Дайте тісту відпочити протягом 10 хвилин, щоб активувати розпушувач та соду.

Вилийте тісто на шари, стежачи за тим, щоб воно проникло до дна. Дайте постояти близько 10 хвилин.

Випікайте пиріг за температури 180 градусів Цельсія приблизно 45 хвилин,поки він стане золотисто-коричневим зверху.

Витягнувши з духовки, дайте пирогу відпочити 5 хвилин. Потім накрийте його тарілкою та акуратно переверніть. Зніміть пергаментний папір і дайте йому трохи охолонути перед подачею на стіл.

Насолоджуйтесь смачним листковим пирогом!

Читайте також:

Хитрість наших бабусь: чим швидко відмити руки після того, як ви чистили маслюки

Готуємося до ранніх заморозків: якою буде погода у вересні, жовтні та листопаді

Так і хочеться якнайшвидше намазати на хліб: рецепт аджики з буряків та помідорів на зиму