Кожна досвідчена господиня знає, що в домашніх умовах цілком реально приготувати справжню "Лікарську" ковбасу і не боятися, що діти чимось отруяться. Щоправда, для того, щоб приготувати саме "Докторську" за ГОСТом часів СРСР, довелося б шукати нітритну сіль, харчовий фосфат та суміш спецій для варених ковбас, складену за ГОСТом. Тому готуємо просто домашню "варюшку" без жодних прикладів.

Інгредієнти для "Домашньої вареної ковбаси":

  • філе куряче (або індичка) – 700 г;
  • вершки (33%, можна і менше) – 300 мл;
  • яєчний білок - 3 шт;
  • сіль за смаком;
  • Перець чорний
  • Приправа (італійські трави)

ВАЖЛИВО!

  • Для будь-якої ковбаси важливо витримати м'ясо. Його не можна використовувати одразу після покупки, інакше ковбаса вийде пухкою, що кришиться, не буде еластичною. А то і зовсім може бути бульйонний набряк, якщо разом зі свіжим м'ясом не дотриматися температурного режиму при роботі з м'ясом і фаршем (не вище 12-13 °).
  • Курку досить витримки за 1-2 дні.
  • Як правильно витримувати? Після покупки потрібно перекласти м'ясо в скляний (ідеалі) або пластиковий лоток, обгорнувши м'ясо паперовими рушниками, і закривши кришку лотка. Можна міняти рушники раз на пару днів.

Отже, щоб приготувати справжню варену ковбасу, очищаємо куряче філе від зайвого жиру та нарізаємо невеликими шматочками для помелу.

Пропускаємо м'ясо через м'ясорубку. Далі упаковуємо курячий фарш у харчову плівку та відправляємо у морозилку для зниження температури. Нам потрібно, щоб усередині фаршу температура була приблизно 2°С. Підморожування потрібне для того, щоб ми потім змогли отримати максимально тонкий помол-подрібнення.

Подрібнюємо охолоджене куряче (індиче) філе в блендері до кремоподібного стану - намагайтеся робити це максимально швидко, так як нам критично важливо мати фаршемасу температурою не вище 12 ° С.

Далі додаємо білки, перець та сіль за смаком. Можна додати мускатний горіх. Вливаємо у фарш холодні вершки та перемішуємо до однорідності.

На прямокутний шматок харчової плівки викладаємо 1/3 фаршу, загортаємо в ковбаску і зав'язуємо краї ниткою. Так робимо ще 2 рази. Виходить 3 ковбаски.

У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та зменшуємо до мінімуму – вода не повинна кипіти. У воду викладаємо ковбаски та придавлюємо їх блюдцем, щоб вони не спливали. Варимо їх 60 хвилин.

Для того, щоб колір вийшов рівномірним, потрібно перевертати ковбасу під час варіння не менше 4 разів.

Виймаємо ковбаски та остуджуємо. Знімаємо плівку.

На столі розкладаємо пергаментний папір, посипаємо папір приправами, травами (оптимальний варіант – італійські трави). Кладемо на трави ковбаску та загортаємо. Так робимо з кожною ковбаскою. Забираємо в холодильник на 8 годин, можна на ніч.

Перед подачею знімаємо папір та нарізаємо.

Читайте також:

Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі

Сезон шашликів відкрито: у лісах та парках почали вручати повістки любителям відпочинку на природі

Круче шашлику: рецепт ідеально соковитого м'яса в банці, яке готується в духовці