Для того, щоб приготувати намазку на хліб із консервованого горошку від Євгена Клопотенка, потрібні такі продукти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- 1 банка консервованого горошку;
- 2 зубчики часнику;
- сік чверті лимона;
- 1 ст. л. оливкового масла;
- 1 щіпка чорного меленого перцю.
Відкрийте банку з горошком і повністю злийте рідину. Найкраще це можна зробити за допомогою сита. Перекладіть горошок у ємність, де його перебиватимете.
Два зубчики часнику пропустіть через прес і додайте горошок. Якщо не любите надто часниковий смак, можете додати лише один зубчик.
Влийте 1 ст. л. оливкової олії.
Використовуйте чверть соку лимона. Він чудово збалансує смак і зробить колір пасти яскравішим.
Додайте дрібку чорного меленого перцю і ретельно перебийте горошок за допомогою занурювального блендера. Також можна це зробити у чаші блендера, якщо є така.
Найкраще паста з горошку поєднуватиметься з грінкою, підсмаженою на сухій сковороді. Якщо не з'їсте відразу, зберігайте її в холодильнику протягом двох діб у закритій ємності.
Відзначимо, що корисні властивості намазки з консервованого зеленого горошку укладені в його багатому вітамінно-мінеральному складі, що включає вітаміни А, РР, В1, В2, В5, В6, В9, В12, Е, D, С, Н, холін, а також мінеральні речовини калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, сірку, хлор, кремній.
Крім цього намазка з консервованого горошку благотворно впливає на серцево-судинну систему, може входити в меню хворих на ожиріння, людей з низьким гемоглобіном, хронічним гастритом, цукровим діабетом, виразкою, гіпертонією та при багатьох інших хворобах.
Читайте також:
Чоловіки з'їдають відразу по дві порції: рецепт запіканки з гречки, сиру та зелені
Італійська насолода: рецепт фаршу в лаваші по-прованськи
Це крутіше солянки: рецепт польського супу "Форшмак", якого ви будете в захваті