Для того, щоб приготувати намазку на хліб із консервованого горошку від Євгена Клопотенка, потрібні такі продукти:

  • 1 банка консервованого горошку;
  • 2 зубчики часнику;
  • сік чверті лимона;
  • 1 ст. л. оливкового масла;
  • 1 щіпка чорного меленого перцю.

Відкрийте банку з горошком і повністю злийте рідину. Найкраще це можна зробити за допомогою сита. Перекладіть горошок у ємність, де його перебиватимете.

Два зубчики часнику пропустіть через прес і додайте горошок. Якщо не любите надто часниковий смак, можете додати лише один зубчик.

Влийте 1 ст. л. оливкової олії.

Використовуйте чверть соку лимона. Він чудово збалансує смак і зробить колір пасти яскравішим.

Додайте дрібку чорного меленого перцю і ретельно перебийте горошок за допомогою занурювального блендера. Також можна це зробити у чаші блендера, якщо є така.

Найкраще паста з горошку поєднуватиметься з грінкою, підсмаженою на сухій сковороді. Якщо не з'їсте відразу, зберігайте її в холодильнику протягом двох діб у закритій ємності.

Відзначимо, що корисні властивості намазки з консервованого зеленого горошку укладені в його багатому вітамінно-мінеральному складі, що включає вітаміни А, РР, В1, В2, В5, В6, В9, В12, Е, D, С, Н, холін, а також мінеральні речовини калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, сірку, хлор, кремній.

Крім цього намазка з консервованого горошку благотворно впливає на серцево-судинну систему, може входити в меню хворих на ожиріння, людей з низьким гемоглобіном, хронічним гастритом, цукровим діабетом, виразкою, гіпертонією та при багатьох інших хворобах.

Читайте також:

Чоловіки з'їдають відразу по дві порції: рецепт запіканки з гречки, сиру та зелені

Італійська насолода: рецепт фаршу в лаваші по-прованськи

Це крутіше солянки: рецепт польського супу "Форшмак", якого ви будете в захваті