Продукти
Картопля – 300 г
Яйця – 5 шт.
Redis – 300 років
Огірки – 300 г
Ковбаса варена – 300 г
Зелена цибуля – 1 пучок
Петрушка свіжа – 1 пучок
Кріп свіжий – 1 пучок
Гірчиця (гостра) – 1 ст. ложка
Кефір 3,2% - 1 л
Мінеральна вода – 300 мл
Сіль за смаком

Насамперед відваримо картоплю та яйця. Опускаємо їх у холодну воду, доводимо до кипіння. Яйця будуть готові за 8 хвилин після того, як вода закипить, а картопля через 20.

Поки картопля з яйцями варяться, нарізаємо невеликим кубиком редис, огірки та варену ковбасу. Якщо ви з якоїсь причини не їсте ковбасу або дотримуєтеся здорового харчування, то можна замінити ковбасу відвареною курячою грудкою.

Переходимо до зелені. Її в крошку рекомендується додати багато і різної.

Відварені яйця очищаємо від шкаралупи та розрізаємо на 2 частини. Витягаємо з них жовтки в окрему глибоку миску. Додаємо до жовтків гостру гірчицю. Потім виделкою переминаємо все разом. Білки, що залишилися, нарізаємо кубиком, щоб їх розмір відповідав розміру кубиків інших інгредієнтів.

Останній інгредієнт, який у нас залишився – це варена картопля, і, я думаю, за аналогією ви вже зрозуміли, як її треба нарізати.
Хотів би відзначити той момент, що якщо інгредієнти будуть нарізані однаково, у вашої окрошки буде приємніша, однорідніша текстура. Так що рекомендую постаратися з нарізкою!

У каструлю поміщаємо нарізані овочі. Зелень. Яйця. І ковбасу. Добре присолюємо вміст каструлі, щоб окрошка не вийшла прісною.

Потім заливаємо все кефіром (жирністю 32%). І розбавляємо мінеральною водою до одержання бажаної консистенції. У мене в середньому на це йде 250-300 мл мінеральної води на 1 л кефіру.
Перемішуємо все разом і відправляємо крохмалю на кефірі в холодильник настоятися на 30 хвилин.